Mažina riziką – vairuotojai raginami vizitą į techninės apžiūros stotį planuoti kitaip

Viena iš kertinių elgsenos pandemijos metu rekomendacijų – kiek įmanoma vengti socialinių kontaktų. Visgi akivaizdu, kad net ir paskelbus karantiną būtinybė naudotis transporto priemonėmis, o drauge laiku atlikti jų techninę apžiūrą, išlieka.

Vairuotojų prašoma automobilių techninei apžiūrai registruotis naudojantis elektroninėmis paslaugomis.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Vairuotojų prašoma automobilių techninei apžiūrai registruotis naudojantis elektroninėmis paslaugomis.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Vairuotojų prašoma automobilių techninei apžiūrai registruotis naudojantis elektroninėmis paslaugomis.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Vairuotojų prašoma automobilių techninei apžiūrai registruotis naudojantis elektroninėmis paslaugomis.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 6:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2020, 6:11 PM

Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta“ atkreipia visų, kuriems į TA stotis teks atvykti artimiausiu metu, dėmesį į galimybę sutaupyti savo pačių laiko ir sumažinti susidūrimo su galimais viruso nešiotojais riziką.

„Visos TA įmonės jau ėmėsi papildomų saugos priemonių, aprūpino vienkartinėmis apsaugos priemonėmis savo darbuotojus, įsigijo dezinfekavimo skysčio bei įgyvendino kitas medikų rekomendacijas.

Tačiau yra dar vienas svarbus būdas, padedantis sumažinti kontaktus su aplinkiniais žmonėmis, o drauge ir užsikrėtimo virusu COVID-19 grėsmę: reikia atsisakyti įpročio atvykus į TA stotį laukti eilėje“, – akcentuoja „Transekstos“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus.

Jau keletą metų didžioji dalis Lietuvos techninės apžiūros (TA) stočių siūlo galimybę registruotis transporto priemonės patikrai telefonu arba internetu. Taip galima pasirinkti pačiam žmogui atogiausią datą ir valandą, o ne atvykus į TA stotį lūkuriuoti „gyvoje“ eilėje.

Šiuo metu patikros laiką rezervuoti galima 51 iš 69 TA stočių. Iš viso Lietuvoje siūloma rinktis iš maždaug 1200 laikų kiekvieną darbo dieną. Visos TA įmonės svarsto galimybę dar labiau padidinti išankstinių rezervacijų skaičių, proporcingai mažinant „nesuderintų“ vizitų skaičių.

Užsirašyti į TA internetu galima techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ tinklalapyje www.vta.lt, taip pat ir atskirų TA įmonių interneto svetainėse.

Norint iš anksto užsirašyti į TA, atitinkamuose laukeliuose reikia įrašyti automobilio valstybinį numerį, registracijos liudijimo numerį ir kontaktinius duomenis: el.paštą ar mobiliojo telefono numerį bei pasirinkti TA stotį ir laiką.

Pateikus šiuos duomenis, užsakovą SMS žinute ar el.paštu pasiekia aktyvavimo kodas. Šį kodą įvedus į rezervacijos sistemą patvirtinamas pasirinktas apžiūros laikas. Likus parai iki numatytos apžiūros, nurodytu kontaktu išsiunčiamas priminimas apie pasirinktą apžiūros vietą ir laiką.

Apmokėti už TA galima internetu registruojantis į techninę apžiūrą, atvykus į TA stotį kasoje, arba savitarnos terminale. Jei Jums reikalinga sąskaitą faktūra, po apžiūros atlikimo www.vta.lt puslapio e-paslaugų skiltyje galite užpildyti sąskaitai-faktūrai reikalingus duomenis (kvito numeris, data, įmonės kodas) ir atsispausdinti suformuotą dokumentą.

Sąskaitą-faktūrą taip pat galima užsisakyti atvykus į TA stotį kasoje.

Rekomenduojame po apžiūros pas kontrolierių užsisakyti priminimą apie apžiūros galiojimo pabaigą. Priminimą galite užsisakyti www.vta.lt e-paslaugų skiltyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.