Sukiršino renovuotas kelias – įpykę kaimynai negali suprasti neteisybės

Iš pagrindų renovuotas kelio Kėdainiai–Surviliškis ruožas džiugina tiek vietos gyventojus, tiek prašalaičius. Tačiau džiaugiasi ne visi. Žmones supykdė įvažos, mat vienuose kiemuose kelininkai įvažas į kiemus išasfaltavo, o kituose – ne. Kodėl taip yra?

 Kalnaberžietė Vilija pasakojo, kad visi žmonės labai džiaugiasi naujai išasfaltuotu keliu, sutvarkyta infrastruktūra, tačiau nesantaikos grūdą tarp kaimo gyventojų pasėjo įvažų asfaltavimas.<br> D.Kuprijanovo (www.rinkosaikste.lt) nuotr.
 Kalnaberžietė Vilija pasakojo, kad visi žmonės labai džiaugiasi naujai išasfaltuotu keliu, sutvarkyta infrastruktūra, tačiau nesantaikos grūdą tarp kaimo gyventojų pasėjo įvažų asfaltavimas.<br> D.Kuprijanovo (www.rinkosaikste.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

2020-05-16 15:44

Į žurnalistus kreipėsi jau daugybę metų Kalnaberžės kaime kartu su vyru gyvenanti Vilija. Moteris pasakojo, kad visi žmonės labai džiaugiasi naujai išasfaltuotu keliu, sutvarkyta infrastruktūra, tačiau nesantaikos grūdą tarp kaimo gyventojų pasėjo įvažų asfaltavimas.

„Sirutiškyje, Vitėnuose, kelininkai išasfaltavo visas įvažas į gyventojų kiemus. Padarė tikrai labai gražiai, tvarkingai. O Kalnaberžėje įvažų niekas neasfaltavo, kokios jos buvo, tokios ir liko. Kodėl taip yra? Juk kelias veda tas pats ir pro Sirutiškį, ir pro Vitėnus, ir pro Kalnaberžę. Kažkokia neteisybė. Mes ieškome teisybės, visi kaimynai pikti, kodėl taip yra? Niekaip negalime suprasti“, – dėstė žurnalistus išsikvietusi Vilija.

Svarstys galimybę

Kelio Nr. 195 Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys ruožo nuo 5,00 iki 16,90 km rekonstrukciją AB „Kauno tiltai“ darbininkai pradėjo prieš metus, o pabaigė šį pavasarį. Darbų užsakovas buvo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Rinkos aikštė“ kreipėsi į direkcijos atstovus. Šie paaiškino susidariusią situaciją ir patikino, kad bus svarstomas klausimas dėl įvažų į kiemus asfaltavimo Kalnaberžės kaime.

„Valstybinės reikšmės kelio Nr. 195 Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys ruožo nuo 5,00 iki 16,90 km rekonstrukcija užbaigta laikantis visų projekto sprendinių.

Projektas rengtas 2015–2016 m. Projektavimas buvo atliktas 2016 metais.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus patarėjas Saulius Jansonas teigė, kad direkcija svarstys galimybę į individualių namų valdas nuovažas išasfaltuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.