Keturratininkai puolė padėti gyventojams: neatlygintinai valo sniegą

Dažnai girdime, jog keturračiais niokojami parkai, miško paklotės. Dažnai spaudoje mirga straipsniai apie pramuštgalvius, dažniausiai net vairuotojo teisių neturinčius šių transporto priemonių vairuotojus. Tačiau Kėdainių rajono keturratininkai sako, kad ne transporto priemonė kalta, kad jos vairuotojas neturi smegenų, tad siekia keisti visuomenės požiūrį ir pramogauja laikydamiesi visų taisyklių bei daro gerus darbus miestui ir kaimui.

Dažnai girdime, jog keturračiais niokojami parkai, miško paklotės.<br>www.rinkosaikste.lt
Dažnai girdime, jog keturračiais niokojami parkai, miško paklotės.<br>www.rinkosaikste.lt
Dažnai girdime, jog keturračiais niokojami parkai, miško paklotės.<br>www.rinkosaikste.lt
Dažnai girdime, jog keturračiais niokojami parkai, miško paklotės.<br>www.rinkosaikste.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Feb 10, 2021, 2:05 PM

Susivienijusi bendruomenė

Kėdainiuose jau keletą metų veikia keturračių motociklininkų bendruomenė „ATV Kėdainiai“. Vyrai motociklais pramogauja laikydamiesi visų taisyklių ir įstatymų.

„Mes norime keisti žmonių požiūri į šios transporto priemonės vairuotojus. Tikrai nėra taip, kad visi yra pramuštgalviai ir laksto nesilaikydami jokių taisyklių. Mes mėgstame keturračius, važinėjame jais, taip ilsimės, bet tai darome laikydamiesi visų taisyklių ir nekenkdami kitų žmonių interesams.

Mes norime nešti žinią, kad keturračiais galima pramogauti atsakingai ir tvarkingai. Mes sakome, kad ne motociklas kaltas, jei jo vairuotojas neturi galvoje smegenų“, – sako vienas iš klubo narių kėdainietis Marius Sakalauskas.

Dirbo neatlygintinai

Kėdainių keturratininkai mėgsta daryti gerus darbus. Štai, iškritus gausiam sniegui, jie stojo į pagalbą seniūnijoms ir vietos gyventojams.

Keturratininkai neatlygintinai savo gyvenamosiose teritorijose valė sniegą.

M. Sakalauskas valė gatveles ir takelius Justinavos ir Rasos sodininkų bendrijose, Sergej Šimon nuo sniego vadavo Bartkūniškio kaimą, Valdas Končius darbavosi priemiestiniame Sirutiškio kaime, Rimas Giedraitis nuo sniego vaduoja Kėdainių miesto Šėtos gatvės namų kvartalus.

Vyrai dirba visiškai neatlygintinai, jų siekis ir noras yra vienas – kad pasikeistų žmonių požiūris į keturračių vairuotojus.

Technika – galinga

Vyrai tikina, jog keturračiai yra galinga technika, kuri pajėgia įveikti ir didelius kalnus. Tiesa, valyti sniegui ją reikėjo šiek tiek patobulinti, bet viskas pavyko ir veikia puikiai.

„Prieš keletą metų pirkau specialią įrangą – peilį ir buldozerį, kad sniegą būtų galima stumti. Keturratis puikiausiai susidoroja su sniegu. Ši technika yra labai universali. Planuojame pavasarį Babėnų šile surinkti šiukšles.

Prisikabinsime prie keturračių priekabas ir važiuosime rinkti šiukšlių. Savo bendruomenei daryti gerus darbus yra tikrai gera“, – sako M. Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.