Gyventojai nebežino, ar dar laukti žiedinės sankryžos: esama tampa vis pavojingesnė tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems

Daugeliui Šilutės krašto žmonių taip ir liko neaišku: bus žiedinė sankryža Šilutės Lietuvininkų, Tilžės ir M. Jankaus gatvių sankryžoje ar ne. Trijų gatvių sankryža, augant automobilių skaičiui tampa vis pavojingesnė tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems.

Daugeliui Šilutės krašto žmonių taip ir liko neaišku.<br>www.silutesnaujienos.lt nuotr.
Daugeliui Šilutės krašto žmonių taip ir liko neaišku.<br>www.silutesnaujienos.lt nuotr.
Daugeliui Šilutės krašto žmonių taip ir liko neaišku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugeliui Šilutės krašto žmonių taip ir liko neaišku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sigitas Grinčinaitis, www.silutesnaujienos.lt

Apr 18, 2021, 2:28 PM

Sumaniusi šioje sankryžoje įrengti eismo žiedą Savivaldybės administracija susidūrė su grupės šilutiškių pasipriešinimu. Buvo paskelbta apklausa dėl šios sankryžos pertvarkos, bet net ir jai pasibaigus sankryžos likimas dar neaiškus.

Buvo paskelbta apklausa

„Šilutės naujienų“ Nr. 18, straipsnyje „Savivaldybė kviečia išreikšti nuomonę dėl eismo žiedo miesto centre“ jau dėstėme statistiką, kuri aiškiai rodo, jog eismo įvykių minėtoje sankryžoje nuolat daugėja. Todėl rajono Eismo saugumo komisija, Savivaldybės ir policijos komisariato vadovai yra linkę minėtoje vietoje statyti saugesnę – žiedinę sankryžą. Tokios sankryžos anksčiau yra atsiradusios ir kitose, pavojingomis vadintose Klaipėdos ir Cintjoniškių gatvių sankryžose, ir eismo nelaimių tose vietose smarkiai sumažėjo.

Tačiau grupė šilutiškių paprieštaravo tokiai idėjai ir surašė peticiją. Jie teigia, kad svarbu išsaugoti unikalų senamiesčio kraštovaizdį ir istorinį kultūrinį paveldą.

Savivaldybės administracija savo tinklalapyje paskelbė apklausą, kurioje savo nuomonę galėjo išreikšti visi norintys.

Ragina dalyvauti svarstyme

Šilutės savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis sakė, kad apklausoje nuomones pareiškė 606 gyventojai. 276 pasisakė už sankryžos įrengimą, 330 – prieš.

„Apklausos nuomonės yra tik informacija, kuri perduota sankryžos projektuotojams. Sprendimas dėl sankryžos rekonstrukcijos bus priimtas tik tuomet, kai sankryžos projektuotojai pateiks projektą viešam svarstymui“, – sakė V. Pozingis.

Siekiant gerinti eismo sąlygas Savivaldybė, bendradarbiaudama su Lietuvos automobilinių kelių direkcija (LAKD) užsakė parengti žiedinės sankryžos projektą, o direkcija savo lėšomis sankryžą rekonstruotų. Taigi, saugesnei sankryžai įrengti savivaldybės biudžeto lėšų daugiau nebereikėtų.

Pasak V. Pozingio, pristatant projektą viešam svarstymui bus dar kartą išklausyta žmonių nuomonė. Prireikus projektuotojai projektą dar kartą taisys. Tik tuomet bus apsispręsta daryti žiedinę sankryžą ar ne.

„Svarstant šios sankryžos ateitį dalyvavo tiek žmonės, kurie įprastai priešinasi visoms naujovėms, tiek politinių partijų atstovai, kuriems tiesiog svarbu prieštarauti politinės valdžios sprendimams“, – teigė V. Pozingis.

Ar rekonstruota sankryža tikrai darkys senamiesčio vaizdą ar ne, ar ji bus saugesnė pėstiesiems ir vairuotojams, geriausiai parodys laikas. V. Pozingis ragina ir toliau visiems stebėti įvykius, dalyvauti diskusijose ir projekto pristatyme. Tik taip bus pasiekta vieninga nuomonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.