Uostamiesčio gyventojai užstrigo spūstyse – „Lypkių g. išvis kosmosas“

Ketvirtadienio rytą uostamiesčio gyventojai užstrigo spūstyse. Prasidėjus naujiems mokslo metams tėveliai suskubo vežti vaikus į mokyklas bei darželius, dėl ko ir susiformavo kelis kilometrus besidriekiantys automobilių spūstys.

Ketvirtadienio rytą uostamiesčio gyventojai užstrigo spūstyse.<br>www.ve.lt nuotr.
Ketvirtadienio rytą uostamiesčio gyventojai užstrigo spūstyse.<br>www.ve.lt nuotr.
Ketvirtadienio rytą uostamiesčio gyventojai užstrigo spūstyse.<br>www.ve.lt nuotr.
Ketvirtadienio rytą uostamiesčio gyventojai užstrigo spūstyse.<br>www.ve.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaiva Makarauskaitė, www.ve.lt

2021-09-03 15:00

Nuo pat ankstyvo ryto „Vakarų ekspreso“ skaitytojai ėmė dalintis Klaipėdos mieste besidriekiančiomis spūstimis. Spūstys, pasak skaitytojų, driekėsi bemaž visose gatvėse, kuriose yra įsikūrę mokyklos ar darželiai.

Žinoma, prie susidariusių spūsčių prisidėjo ir Klaipėdos gatvėse vykstantys kelio remonto bei Šilutės pl. ir Baltijos pr. žiedinėje sankryžoje statomos estakados darbai.

„Net praėjusiais metais, kai jau vyko remonto darbai, Vilniaus pl. buvo įmanoma greičiau nuvažiuoti iki mokyklos. O dabar... Lypkių gatvėje išvis kosmosas“ – komentaruose piktinosi klaipėdietė Rūta.

Kita uostamiesčio gyventoja svarstė, jog dabar į darbą teks išvykti gerokai anksčiau.

„Kol buvo nuotolinis mokymas, į darbą nuvažiuodavau per 15 min. Ketvirtadienį važiavau 25 min. Manau, kad nuo pirmadienio teks paankstinti išvažiavimą iš namų 10-15 min.“, – dėstė Sandra.

Kelių policijos tarnybos pareigūnai informavo, jog reguliuoti eismo srautų neprireikė, bet jei bus matoma, jog vienur ar kitur eismas stringa, pareigūnai būtinai reguliuos eismą ir padės išspręsti susidariusias eismo srautų problemas.

„Svarbiausia vairuotojams nepamiršti Kelių eismo taisyklių, pagarbos kitiems eismo dalyviams ir planuoti savo laiką, tuomet ir spūsčių bus mažiau“, – tikino Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Imsis priemonių

Tradiciškai prasidėjus mokslo metams yra sustiprinamas dėmesys eismo saugumui, ypatingą dėmesį atkreipiant į mokyklų ir darželių prieigas, tad Klaipėdos apskr. pareigūnai visą rugsėjį nuolat vykdys policines ir prevencines priemones.

Bus tikrinama, ar vaikai automobiliuose vežami saugiai – specialiose kėdutėse, prisegti diržais, ar važiuojantys dviračiais, paspirtukais dėvi šalmus.

„Deja, bet vis dar pasitaiko tėvų, kurie savo vaikams leidžia keliauti automobiliu neprisegtiems saugos diržais, tai iš tiesų labai pavojinga, netgi mieste, kur greitis sąlyginai nedidelis. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas ir vairuotojų blaivumui tikrinti, ypač mokyklinių ir maršrutinių autobusų vairuotojų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų“, – dėstė A. Grauslienė.

Kontroliuojamos bus ir žmonių susibūrimo, renginių, nepilnamečių pamėgtos susibūrimo vietos, siekiant užkardyti alkoholinių gėrimų vartojimą, vaikų rūkymą, neblaivių asmenų pasirodymą, kitus viešosios tvarkos pažeidimus.

Vien per rugsėjo 2 d. rytą prie vienos uostamiesčio progimnazijos P. Komunos g. surengtą priemonę policijos pareigūnai patikrino apie pusšimtį moksleivius į mokyklą vežusių transporto priemonių.

Vienai vairuotojai buvo skirta bauda, nes galinėje automobilio sėdynėje sėdėjęs vaikas nebuvo prisegtas saugos diržu.

Moteris prasižengė pirmą kartą, todėl jai buvo skirta pusė minimalios baudos – 15 eurų. Dar 5 vairuotojos buvo įspėtos – jos pareigūnams teigė, kad vaikai saugos diržus atsisegė ką tik, nors tai daryti galima tik transporto priemonei visiškai sustojus.

Nuo šių metų pradžios visoje Klaipėdos apskrityje eismo įvykiuose jau žuvo 10 žmonių, tai yra keturiais mažiau nei pernai. Sužeista šiemet 328, pernai tuo pačiu laikotarpiu – 351.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.