Mieste, o ne kaime: vengdami duobių šio Kauno gyvenamojo rajono naujakuriai į namus važiuoja šaligatviu

Šilainiuose greta Baltų prospekto įsikūrusių privačių namų kvartalo gyventojai vengdami duobėtų į jų namus vedančių gatvių priversti važiuoti net kirsdami šaligatvį. Bet miesto savivaldybė ko nors imtis neskuba.

Daugpilio gatvė duobėta, todėl gyventojai į ją važiuoja kirsdami šaligatvį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugpilio gatvė duobėta, todėl gyventojai į ją važiuoja kirsdami šaligatvį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šilainiai, Kaunas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Šilainiai, Kaunas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Šilainiai, Kaunas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Šilainiai, Kaunas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Baltų prospektas Šilainiuose.<br> M.Patašiaus nuotr.
Baltų prospektas Šilainiuose.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 5, 2021, 8:38 PM

Ne kur nors Kauno pakraštyje, o greta vienos pagrindinių Šilainių gyvenamojo rajono gatvių – Baltų prospekto yra privačių namų kvartalas, kuriame įsikūrę apie 100 šeimų. Visos šio kvartalo gatvės nėra asfaltuotos ir nusėtos duobėmis.

Pagrindinės šio rajono – Daugpilio gatvės gyventojas Saulius Rūtelionis pasakojo, kad jis ir kaimynai už savo pinigus prisijungė prie miesto vandentiekio ir nuotekų tinklų, įsivedė dujas, įsirengė gatvių apšvietimą. Investavę nemažus pinigus gyventojai nuo 2016 metų savivaldybės pradėjo prašyti, kad ji bent išasfaltuotų Daugpilio gatvę.

„Savivaldybės atstovai atsakė, kad yra svarbesnių gatvių, jas turi asfaltuoti pirmiausia. 2019 metais pasiūlė, kad jei mes prisidėtume pusę reikiamos sumos, tada darbai būtų atlikti. Kiekvienas namų ūkis turėtų sumokėti po 6–7 tūkstančius eurų. Jau tada tai buvo dideli pinigai, o dabar kainos dar labiau išaugo, todėl tokių lėšų neturime“, – aiškino S.Rūtelionis.

Kaunietis ir jo kaimynai teigė, kad Daugpilio gatve šimto namų gyventojai važinėja ne po kartą per dieną, nes tėvai vaikus veža į darželius, mokyklas, vėliau į įvairius būrelius.

Kita Daugpilio gatvės gyventoja Aušra juokavo, kad jos kaimynai mielai perimtų pinigus, kuriuos savivaldybė ketina skirti naujai gatvei Žemuosiuose Šančiuose įrengti, nors vietiniai gyventojai jos visiškai nenori ir šiam projektui atkakliai priešinasi.

Bet duobėta Daugpilio gatvė – ne vienintelė šios kaunietės ir aplinkinių gyventojų problema.

„Kadangi įvaža, kaip ir pati gatvė, duobėta, gyventojai nenori laužyti savo automobilių ir į Daugpilio gatvę įsuka užvažiuodami ant šaligatvio greta viešojo transporto stotelės ir jį kerta, nes kitos išeities mes neturime“, – sakė S.Rūtelionis.

Pasak kauniečio, savivaldybė gyventojų prašymą perkelti stotelę svarstė dar prieš 4 metus ir jam lyg ir pritarė, bet situacija iki šiol nepasikeitė.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pranešė, kad asfaltuojant gatves prioritetas skiriamas toms, kurios veda į mokyklas, darželius ar gydymo įstaigas.

Daugpilio gatvė veda į gyvenamųjų namų kvartalą, jo gyventojai prie šios gatvės asfaltavimo gali prisidėti 50 procentų arba laukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.