Žadėtos Šiaurinės gatvės tiesimo darbų vilniečiai šiemet nesulauks: liko neišspręstas vienas klausimas

Vilniečiai jau daug metų laukia, kada mieste bus pradėta tiesti nauja Šiaurinė gatvė. Nors anksčiau žadėta, kad tiesimo darbai prasidės jau 2021 m. antroje pusėje – darbų pradžios taip ir nematyti. Šiuo metu projektas yra atnaujinamas, o darbų pradžios šiemet tikriausiai taip ir nesulauksime.

Vilniečiai jau daug metų laukia, kada mieste bus pradėta tiesti nauja Šiaurinė gatvė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniečiai jau daug metų laukia, kada mieste bus pradėta tiesti nauja Šiaurinė gatvė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

www.madeinvilnius.lt; Aneta Kurowska

Mar 20, 2022, 9:37 PM

Pirmoje 2022 m. „Kalba Vilnius“ tinklalaidėje miesto meras prasitarė, kad II etapas galėtų būti kišamas po žeme. Visgi apie antrąjį etapą kalbėti kol kas yra per anksti, nes iki šiol nėra išspręstas pirmojo etapo klausimas.

„Antrasis etapas galėtų būti vykdomas tik tuo atveju, kai bus rastas tvarus ir geras sprendimas, kaip išsaugoti Ozo draustinio gamtą ir viską, kas su tuo susiję. Pirmasis projekto etapas yra atnaujintas pagal gatvių standartą“, – komentuoja Mindaugas Pakalnis, Vilniaus miesto savivaldybės vyriausias architektas.

Anot vyriausio architekto, projektuojant Šiaurinę gatvę siekiama atsisakyti perteklinio asfalto ir įrengti daugiau parkavimo vietų. Taip pat bus siekiama sukurti gyvą gatvę, kurioje būtų daug želdinių.

Miesto savivaldybė atnaujintą projektą planuoja pristatyti jau šiemet, tad tikėtina, kad tiesimo darbai prasidės jau netrukus.

Primename, jog Šiaurinė gatvė – tai 2,8 kilometrų ilgio, 6 eismo juostų gatvė (dvi eismo juostos bus skirtos viešajam transportui) sujungsianti Vakarinį aplinkkelį su Fabijoniškėmis.

Nutiesus Šiaurinę gatvę, turėtų padidėti automobilių pralaidumas. Gatvė kirs Kalvarijų, Geležinio Vilko, Ukmergės, Justiniškių gatvės ir Laisvės prospektą, o šalia numatyti šaligatviai ir dviračių takai, kurie suteiks gatvei gyvumo ir miestietiškumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.