Siaurinamos gatvės pykdo ir kauniečius: „Iš karto susidaro spūstys“

Tunelio gatvės rekonstrukcija patenkinti ne visi. Į „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietis, kuris pastebėjo, kad ties Dainų slėniu nebeliko viešojo transporto įvažos. Vyro teigimu, dėl to spūstys Tunelio g. tik didės.

Kaunietis pastebėjo, kad ties Dainų slėniu nebeliko viešojo transporto įvažos.<br>Skaitytojo nuotr.
Kaunietis pastebėjo, kad ties Dainų slėniu nebeliko viešojo transporto įvažos.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 11:47 AM

„Kas ten su Kauno gatvėmis vyksta? Tunelio gatvė siaurinama beveik metru, panaikintas stotelės autobuso įvažiavimas/išplatinimas. Dainų slėnio stotelė. Nors pagal pradinį projektą taip neturėjo atsitikti. Dabar sustojęs autobusas, troleibusas blokuoja pirmą juostą. Iš karto susidaro kamštis. Gal ten planuojama autobusų juostą daryti?

Taip pat susiaurinta S. Žukausko g. Yra siaurinamos pagrindinės Kauno gatvės“, – pastebėjimais dalijosi kaunietis.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, pokyčių Tunelio g. imtasi siekiant sukurti patogesnį ir saugesnį susisiekimą pėstiesiems bei dviratininkams.

„Kartu užtikrinamas patogus viešojo transporto pajudėjimas iš sustojimo vietos. Eismo pralaidumas nenukentės. Tvarkomoje pusėje neliks tik šios įvažos“, – komentavo M. Matusevičius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šiuo metu iš pagrindų tvarkomos Tunelio bei K. Baršausko gatvės. Nuo Geležinkelio stoties iki vadinamosios VI forto žiedinės sankryžos tiesiamas naujas daugiau kaip 3 km ilgio dviračių takas. Šiemet bus atnaujinti ir šaligatviai.

Tiesa, Tunelio g. planuojama įrengti ir vidutinio greičio matavimo sistemą – pirmąją tokią mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.