Primena, kaip per Vilniaus gimtadienį reisuos nemokamas viešasis transportas

Sausio 25-ąją Katedros aikštėje atsivers „Laiko portalas“, padėsiantis Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams pažinti istorines ir šiuolaikines Vilniaus temas. Tai – vienas pagrindinių jubiliejinių metų renginių, kuriame įvairių kartų ir žanrų atlikėjai vienu balsu visai Lietuvai pasakos apie Vilnių, kaip tai prieš 700 metų darė Europai laiškus rašęs Gediminas.

Vilniaus gimtadienio dienos proga kelionės viešuoju transportu sausio 25 d. bus nemokamos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus gimtadienio dienos proga kelionės viešuoju transportu sausio 25 d. bus nemokamos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus gimtadienio dienos proga kelionės viešuoju transportu sausio 25 d. bus nemokamos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus gimtadienio dienos proga kelionės viešuoju transportu sausio 25 d. bus nemokamos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 10:57 AM, atnaujinta Jan 23, 2023, 11:15 AM

Vilniaus gimtadienio dienos proga kelionės viešuoju transportu sausio 25 d. bus nemokamos. Vilniečių patogumui, šventės metu, nuo 18 iki 21.30 val., dažniau kursuos greitųjų maršrutų 1G, 4G ir 6G autobusai, taip pat 10, 22, 33, 43, 52 ir 53 maršrutų autobusai bei 2, 3, 4 ir 17 maršrutų troleibusai. Šiuo laiku 4G maršruto autobusai papildomai stos Rinktinės stotelėje abiejomis kryptimis.

Laikinai keisis autobusų maršrutų trasos

Dėl eismo ribojimų Katedros prieigose, taip pat keisis ir 10, 11, 33, 89 autobusų maršrutų trasos ir tvarkaraščiai.

Autobusų maršrutų trasų pasikeitimai:

10 maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos ir Užupio. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa 10 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, MO muziejus, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.

11 maršruto autobusai iš Žvėryno iki Pamėnkalnio–Pylimo–Jogailos gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, toliau suks į Pylimo gatvę ir važiuos Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Maironio gatvėmis. Iš šios gatvės suks į Užupio gatvę ir važiuos įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos šiose stotelėse: Jogailos, Vinco Kudirkos aikštė, Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas bei Dailės akademija. Kursuodami pakeistu maršrutu autobusai papildomai stos stotelėse Centro poliklinika, Reformatų, MO muziejus, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.

Atgal autobusai grįš įprasta trasa.

33 maršruto autobusai iš Šiaurės miestelio iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai grįš į Šiaurės miestelį. Pakeitus trasą autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa autobusai papildomai stos Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos stotelėse.

89 maršruto autobusai, važiuodami Senamiesčio kryptimi, iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Kursuodami pakeista trasa autobusai nestos Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio bei Subačiaus stotelėse. Papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

Atkreipiame dėmesį, kad 89 autobusų maršruto trasa, dėl eismo ribojimų tarp Rotušės ir Rotušės aikštės, papildomai bus keičiama ir Vilniaus šviesų festivalio metu (sausio 25–28 d. 18 iki 23 val.) – Rūdninkų g. bus įrengta laikina Rotušės stotelė, kurioje stos 89 maršruto autobusai, važiuojantys Stoties kryptimi.

Autobusai nestos Rotušės st. Didžiojoje g.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.