Važiuojantieji nuo Vilniaus turėtų kuriam laikui pamiršti vieną kelią: uždarytas niekam nepranešus

Važiuojantieji nuo Vilniaus turėtų kuriam laikui pamiršti pirmąjį įsukimą nuo magistralės į Ukmergę. Jis be jokių įspėjimų uždarytas dėl magistralės viaduko remonto.

Senojo magistralės viaduko 64,59 kilometre nebeliks. Bus pastatytas naujas.<br>D.Umbraso nuotr.
Senojo magistralės viaduko 64,59 kilometre nebeliks. Bus pastatytas naujas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 8:29 AM

Pradėta magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys 64,59 km esančio viaduko rekonstrukcija. Senasis griaunamas ir bus pastatytas naujas. Kelias į Pabaiską ar Ukmergę pro Vaitkuškį – uždarytas.

Įdomiausia, kad kelininkai nepasivargino informuoti vairuotojų apie būsimą remontą, – vieną dieną ėmė ir uždarė kelią.

Pirmąją darbų dieną ženklai, kad viadukas uždarytas, taip pat nebuvo pastatyti. Tik išsukę iš autostrados vairuotojai pamatydavo, kad eismas link Ukmergės draudžiamas. Tekdavo gręžtis ir ieškoti aplinkkelio.

Vykstantiems iš Vilniaus įsukti į Ukmergę ties Graužiečiais visai patogu. Tačiau važiuojantiems į Pabaiską daryti tokį didelį lanką labai neekonomiška.

Kelių direkcijos atstovo Sauliaus Jansono teigimu, informacija apie pokyčius skelbiama Eismo informacijos centro interneto svetainėje eismoinfo.lt. Jeigu ten nesilankai, esi pats kaltas.

„Atliekant viaduko kapitalinio remonto darbus nusukimas į Ukmergės miestą uždarytas, eismas organizuojamas apylankomis pagal iš anksto suderintą eismo organizavimo schemą, įrengti informaciniai ženklai“, – tikino S.Jansonas.

Jis atkreipė dėmesį, kad kelias po viaduku bus uždarytas senojo viaduko griovimo laikotarpiu, preliminariai iki vasario mėnesio vidurio. Baigus darbus eismas bus atidarytas.

Bet pats projektas – naujo viaduko statyba – tęsis iki šių metų rudens. Pagal sutartį darbai turi būti baigti iki rugsėjo 24 d.

Darbus atlieka bendrovė „Tilsta“. Jų vertė pagal sutartį – 1,875 mln. eurų. Projektas yra finansuojamas iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.