Įspėja vilniečius dėl orų pokyčių ir artėjančios pūgos: drėbs kaip reikiant

Vilniaus miesto tvarkymo įmonė „Grinda“ praneša, kad per pietus Vilniuje prasidėjęs snygis tęsis iki kitos dienos paryčių. Įspėjimu įmonė pasidalino savo „Facebook“ puslapyje.

Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai šiąnakt nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai šiąnakt nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai šiąnakt nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai šiąnakt nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 10:29 AM, atnaujinta Jan 26, 2023, 4:50 PM

„Sinoptikai prognozuoja, kad šiandien, apypiečiu, pradės lengvai snyguriuoti, o jau 14–15 val. drėbs kaip reikiant. Remiantis dabartine meteorologine informacija, silpniau/smarkiau snigs iki pat paryčių“, – rašoma feisbuko įraše.

Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai šiąnakt nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai.

„Iki vakarinių eismo srautų papildomai nubarstysime ir visas prioritetine tvarka prižiūrimas gatves. Snygiui įsismarkavus (jei reikės), dirbsime verstuvais, o likutinę sniego masę tirpinsime druskų mišiniais“, – dalinasi informacija miesto tvarkymo įmonė.

Vis dėlto meteorologai išskirtinių reiškinių neprognozuoja ir sako, jog oras bus „įprastas žiemai“.

„Nieko baisaus čia nėra, tiesiog pasnigs. (...) Absoliučiai nieko baisaus“, – BNS sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos meteorologas Gytis Valaika.

Ketvirtadienį daugelyje rajonų prognozuojami krituliai, daugiausia sniegas. Vietomis bus lijundra, formuosis plikledis.

Vilkaviškio ir Šilalės rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas

Lietuvoje pagrindinių kelių dangos daugiausia drėgnos arba sausos. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka su pažliugusio ar prispausto sniego provėžomis, slidūs, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Anot kelininkų, Vilkaviškio ir Šilalės rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 200 m.

Vakariniuose rajonuose – rūkas, rytiniuose – snygis, naktį numatomas plikledis ir lijundra

Automobilių kelių irekcija praneša, kad didžiojoje šalies dalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos, tik pietryčių Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio vietomis padengtos pažliugusiu sniegu, provėžotos, slidžios.

Mažesnio eismo intensyvumo keliai visoje Lietuvoje padengti pažliugusio, prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vilkaviškio, Šilalės, Telšių, Plungės ir Pagrybio rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 200 m.

Kelininkų teigimu, pietryčių Lietuvoje silpnas snygis, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio. Naktį vietomis eismo sąlygas sunkins plikledis ir lijundra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį krituliai (vyraus sniegas). Plikledis, galima lijundra. Temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

13 val. duomenimis, pietryčių Lietuvoje silpnas snygis, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.