Tauro kalno rekonstrukcija tęsiasi – laukia eismo ribojimai

Įsibėgėjant paskutiniajam Tauro kalno rekonstrukcijos projekto etapui, nuo balandžio 20 d. iki rugpjūčio 27 d. bus apribotas eismas Tauro gatve, informuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Tauro kalno rekonstrukcija tęsiasi – laukia eismo ribojimai.<br>V.Balkūno nuotr.
Tauro kalno rekonstrukcija tęsiasi – laukia eismo ribojimai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-14 15:48, atnaujinta 2023-04-14 15:49

Artimiausiu metu prasidės pėsčiųjų viaduko virš Tauro gatvės statybos. Dėl to bus keičiamas eismo organizavimas Tauro gatvėje. Važiuojant nuo Pamėnkalnio gatvės į kalną laikinai bus įvestas dvipusis eismas, susisiekimui su Tauro gatvės 10, 12 ir 14 pastatais.

Atitinkamai dvipusis eismas bus įvestas ir leidžiantis nuo kalno iš K. Kalinausko gatvės – šia kryptimi bus galima pasiekti Tauro g. 3 ir 5 bei Pamėnkalnio g. 8 ir 10 pastatus.

Tauro gatvės viduryje esančią statybų aikštelę kirsti viena eismo juosta galės tik Senamiesčio gyventojų, specialiųjų tarnybų ir aptarnaujantis transportas. Eismas statybvietėje bus reguliuojamas šviesoforo pagalba, užtikrinant pėsčiųjų judėjimą.

Pokyčių bus ir gretimose gatvėse. Važiuodami Pamėnkalnio gatve nuo Senamiesčio, vairuotojai sankryžoje su Tauro gatve galės važiuoti tik tiesiai (link J. Jasinskio gatvės), o važiuojantys Vasario 16-osios gatve, sankryžoje su Tauro gatve privalės sukti į kairę arba į dešinę (į Pamėnkalnio gatvę).

Pamėnkalnio gatvėje nuo J. Jasinskio gatvės bus ribojamas eismas pirmąja eismo juosta, o Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Gedimino pr. iki Pamėnkalnio g. ir Pamėnkalnio gatvės atkarpoje nuo Vasario 16-osios g. iki J. Jasinskio g. bus leidžiama važiuoti ne didesniu nei 30 km/h greičiu.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad nuo kovo 20 d. iki rugpjūčio pabaigos yra draudžiama naudotis stovėjimo aikštelėmis Pamėnkalnio gatvėje.

Tauro gatve važiuojančių miesto viešojo transporto maršrutų nėra, todėl tiesioginės įtakos Tauro kalno rekonstrukcija jiems neturės. Vis dėlto, tikėtina, kad dėl eismo ribojimų piko metu aplinkinėse gatvėse formuosis didesnės nei įprastai spūstys.

Autobusų ir troleibusų keleivius, važiuojančius A. Goštauto, J. Tumo-Vaižganto, V. Kudirkos, J. Jasinskio, Pamėnkalnio ir Pylimo gatvėmis, savivaldybė ragina keliones planuotis su laiko atsarga.

Pranešime žiniasklaidai akcentuojama, kad įgyvendinant Tauro kalno projektą, planuojama kompleksiškai sutvarkyti viešąją erdvę prie Tauro kalno parko, tokiu būdu teritoriją integruojant į dinamišką miesto gyvenimą.

Tauro kalno parke numatoma sukurti vientisą žaliųjų erdvių jungtį, kuria iš Vingio parko būtų galima pasiekti Senamiestį. Projekto eigoje bus renovuojama senoji vaikų žaidimo aikštelė bei pastatoma nauja, įrengiamos ramaus poilsio ir sporto zonos su lauko treniruokliais, automobilių stovėjimo aikštelė.

Tauro kalno šlaito centrinėje dalyje numatoma išsaugoti žiemos pramogų zoną, o centrinėje parko dalyje įrengti multifunkcinę veiklų erdvę, kurią šiltuoju metų laiku būtų galima naudoti kinui po atviru dangumi.

Atnaujinta ir modernizuota Tauro kalno parko teritorija taps patraukliu poilsio ir kultūros objektu, derėsiančiu prie būsimos Nacionalinės koncertų salės „Tautos namai“. Koncertų salės statybos turėtų prasidėti kitąmet, jas numatyta užbaigti iki 2026 m. pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai