Dėl nusistovėjusių šiltų orų Vilniaus kelininkai imasi darbo: naktimis laistys gatves

Sostinės gatves prižiūrinti įmonė „Grinda“ praneša, kad dėl artimiausių orų prognozių miesto gatvės bus pradedamos drėkinti vandeniu, siekiant išvengti per didelės kietųjų dalelių koncentracijos ore.

Bus plaunamos Vilniaus miesto gatvės.<br>„Grinda“ nuotr.
Bus plaunamos Vilniaus miesto gatvės.<br>„Grinda“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 2:00 PM

Gatvės vandeniu liejamos, kai įsivyrauja sausi be kritulių orai. Vanduo reikalingas kietosioms dalelėms. Nuplovus ant važiuojamosios gatvių dalies susikaupusius nešvarumus, oras tampa gaivesnis ir švaresnis, sumažėja su oro tarša susijusių susirgimų rizika.

Atsižvelgiant į tai, kad artimiausiu metu lietaus nenumatoma, naktimis Vilniaus gatvės bus drėkinamos. Tai naktį daroma dėl keleto priežasčių.

„Dienomis išlietas vanduo akimirksniu išgaruotų kaip užpiltas ant įkaitintų pirties akmenų – nebūtų norimo efekto, o karštas garas dar labiau padidintų jutiminės kaitros pojūtį.

Naktimis ne toks intensyvus eismas – tai reiškia, kad nebūtų trukdymų įprastam transporto judėjimui, mat vandenvežės juda savo tempu, kuris, ahem, nedraugiškas viešojo ir automobilių transporto eismui.

Dieną intensyvus eismas pakelia kietąsias daleles į orą – o esant ne tokiam intensyviam eismui, kietosios dalelės nusėda ant gatvių paviršiaus ir gali būti nuplaunamos į lietaus nuotekų sistemą,“ – rašona „Grindos“ pranešime.

Pasak „Grindos“, naktį jau nuplautos miesto gatvės, kuriomis vyksta intensyviausias automobilių eismas, taip pat reprezentacinės centrinės miesto dalies gatvės, kuriomis driekiasi populiariausi pėsčiųjų ir dviratininkų maršrutai:

Antakalnio, Arsenalo, B. Radvilaitės, Dariaus ir Girėno, Geležinio Vilko, A. Goštauto, J. Jasinskio, Jogailos, T. Kosciuškos, V. Kudirkos, Liepkalnio, Maironio, Olandų, Pamėnkalnio, Rasų, Sukilėlių, Šventaragio, Švitrigailos, J. Tumo-Vaižganto, Žygimantų, Vilniaus, T. Vrublevskio, Dunojaus gatvės, taip Gedimino prospektas bei Stoties aikštė su prieigomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.