JAV naujienų portalas pastebėjo ir įspėja: gatvė šalia „Litexpo“ skandina visą rajoną, tai pajus ir NATO dalyviai

Amerikos naujienų portalas „USA Today“ perspausdino „Sostinės“ rašinį, pasakojantį apie dulkančią gatvę prie parodų ir kongresų centro „Litexpo“, priimsiančio NATO viršūnių susitikimo dalyvius.

Amerikiečių portalas „USA Today“ atkreipė dėmesį į gatvę prie „Litexpo“ centro.
Amerikiečių portalas „USA Today“ atkreipė dėmesį į gatvę prie „Litexpo“ centro.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2023, 12:19 PM

„Gatvė šalia „Litexpo“ skandina visą rajoną: NATO dalyviai tai pajus“, – taip straipsnio pavadinimu įspėjo JAV naujienų portalas.

Jame pasakojama, jog aukščiausia Lietuvos valdžia informuota, kad visai šalia „Litexpo“, kur vyks svarbiausi NATO viršūnių renginiai, esančios Miškinių gatvės danga apgailėtina.

O ja per susitikimą naudosis ne tik Šaltūnų ir K.Jelskio gatvių gyventojai, bet ir renginį aptarnaujantis personalas. Be to, jei dėl kokių nors priežasčių pagrindinis įvažiavimas į „Litexpo“ būtų uždarytas, eismas vyktų Miškinių gatve.

Kad NATO renginį aptarnaujančiam transportui teks naudotis Miškinių gatve, patvirtino savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vedėjas Gintautas Niaura.

Kad gyvenimas šalia atmestinai paremontuotos Miškinių gatvės tapo dar prastesnis, vietos gyventojai patiria dažniau valydami dulkes nuo langų, kambarius.

„Norėtume jus informuoti, kad liepos mėnesį per NATO viršūnių susitikimą svečiai galės ne tik pamatyti, bet net išbandyti Miškinių gatvės žvyrkelį“, – gegužės viduryje rašte, adresuotame premjerei Ingridai Šimonytei, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, prezidento vyriausiajai patarėjai Astai Skaisgirytei ir merui Valdui Benkunskui, ironiškai rašė gatvės gyventojai.

Anot jų, jeigu atvykėliai ir nevažiuos Miškinių gatve, iš jos kylantys dulkių debesys tikrai bus matyti nuo Lazdynų tilto.

Gyventojai įspėjo: „Reikalausime personalinės atsakomybės asmenų, diskredituojančių Vilniaus vardą per svarbiausią šalies tarptautinį renginį.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.