Šokiruojantis pasivažinėjimas Vilniuje: iškart pažeidė kelis KET punktus, gali grėsti ne tik bauda

Pirmadienio vakarą Vilniaus gatvėse užfiksuotas neeilinis vaizdelis – ant važiuojančio limuzino stogo vyko fotosesija ar filmavimo darbai.

Vairuotoja užfiksavo fotosesiją ant važiuojančio automobilio stogo.<br>Stop kadrai iš „Facebook“ vartotojos vaizdo įrašo.
Vairuotoja užfiksavo fotosesiją ant važiuojančio automobilio stogo.<br>Stop kadrai iš „Facebook“ vartotojos vaizdo įrašo.
Keleivis išlindo pro langą ir demonstravo savo lytinius organus. <br>Policijos nuotr.
Keleivis išlindo pro langą ir demonstravo savo lytinius organus. <br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-04 18:13

Ant juodos spalvos limuzino stogo gulėjo moteris, o ją mobiliuoju įrenginiu fiksavo stovintis vyras.

Netoli Lazdynų mikrorajono užfiksuotas pasivažinėjimas internete sulaukė nemenko susidomėjimo ir įvairių reakcijų.

Vieni juokavo, jog tikriausiai žmonės sumąstė nufilmuoti trumpą vaizdo įrašą ir patalpinti jį „TikTok“ platformoje, kad sulauktų dėmesio ir reakcijų.

Kiti komentaruose po vaizdo įrašu atkreipė dėmesį, kad jo autorė, prieš įkeldama vaizdo įrašą į internetą, galėjo uždengti transporto priemonės valstybinį numerį, mat dabar vairuotojas gali sulaukti nemalonumų.

Dauguma nepateisino nei vairuotojo, nei keleivių elgesio, nes toks pasivažinėjimas gali baigtis tragiškai. Staiga prireikus stabdyti, žmonės galėjo nukristi nuo transporto priemonės stogo ir susižeisti arba pakliūti po kitų automobilių ratais.

„Paskui stebimės, kad žmonės keliuose žūsta, o daro tokias nesąmones“, – po vaizdo įrašu, kuris šiuo metu jau yra ištrintas, komentavo vyras.

Teismų praktika rodo, kad panašūs įvykiai kartais priverčia padėti vairuotojo pažymėjimą į stalčių, nes transporto priemonę vairavusiam asmeniui gali grėsti ne tik bauda.

Pavyzdžiui, jeigu keleivis yra vežamas išlindęs per automobilio langą ar liuką, tai gali būti traktuojama kaip pavojingas arba chuliganiškas vairavimas, kuris sukelia grėsmę eismo saugumui.

Tai patvirtina ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

„Tai – chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų“, – komentuoja J.Samorokovskaja.

Toks pasivažinėjimas sostinės gatvėmis pažeidė net ne vieną, o kelis Kelių eismo taisyklių punktus.

J.Samorokovskaja informuoja, kad Kelių eismo taisyklės nurodo, jog eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu, jie privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus sau ir kitiems.

Taip pat, nurodoma, kad vairuotojas privalo imtis visų būtinų priemonių savo, keleivių ir krovinio saugumui kelionės metu užtikrinti.

Kilus pavojui, kelionę tęsti yra draudžiama, kol kliūtys nebus pašalintos, o keleivius vežti leidžiama tik tam skirtomis (arba specialiai tam pritaikytomis) transporto priemonėmis ir tik pagal konstrukciją keleiviams skirtose vietose.

Prieš porą metų pareigūnai buvo pasidaliję ir savo darbo istorija, kuomet ne tik vairuotojas viršijo greitį, bet ir jo keleivis išlindęs pro automobilio langą rodė lytinį organą.

Pareigūnai pranešė, kad vairuotojas ne tik padarė krūvą kitų pažeidimų, bet ir nesiėmė visų būtinų priemonių transporto priemonės keleivių saugumui užtikrinti.

Buvo nustatyta, kad vairuotojas chuliganiškais veiksmais demonstravo niekinį požiūri į visuomenėje priimtas moralės ir elgesio normas, negerbia visuomenės ir sukėlė pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams.

Vairuotojui buvo skirta 1,5 tūkst. eurų bauda ir 18 mėn. atimta teisė vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.