Pagaliau sulaukė: atidarytas rekonstruotas Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių takas

Penktadienį Smiltynėje po rekonstrukcijos oficialiai atidarytas Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių takas: nuo Smiltynės link Juodkrantės atverta 13,5 km ilgio atkarpa, praneša Aplinkos ministerija.

Nida.<br>G.Šiupario nuotr.
Nida.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 3:31 PM, atnaujinta Jul 21, 2023, 4:26 PM

Anot aplinkos ministro Simono Gentvilo, tikimasi, kad atvėrus taką po Kuršių neriją keliaujančių Lietuvos ir užsienio turistų bei vietos gyventojų kelionės nuo šiol bus saugesnės.

„Kadangi čia yra kopagūbris, tai keitėme reglamentus, kad dviračių takas būtų su kalneliais, išsaugant kopagūbrius. Stengsimės, kad ir rezervatas būtų išsaugotas, ir suoliukai pastatyti žmonėms prisėsti pailsėti. Nepaprastai džiaugiuosi, kad Neringos svečiai pagaliau čia galės važinėtis dviračiais saugiai“, – sakė ministras.

Skelbiama, kad rekonstrukcijos metu takas buvo praplatintas nuo 2–2,5 m iki 3,5 m. Jame įrengta papildoma apsauga nuo medžių šaknų ir sustiprinta dangos konstrukcija užtikrins ilgametę tako eksploataciją be papildomo remonto poreikio. Naujosios infrastruktūros parametrai, esant pavojui, taip pat leis taku pasinaudoti miškų priežiūros ir priešgaisrinės apsaugos sunkiasvorės technikai.

Kapitalinę 13,5 tako rekonstrukciją vykdė statybų bendrovė UAB „YIT Lietuva“. Bendra projekto sutarčių vertė – 5,8 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.