Ligoninės lankytojams – papildomas vargas: net ir sveikiesiems tai kelia problemų

Į vieną Kauno gydymo įstaigą viešuoju transportu atvykstantys ar iš jos išvažiuojantys žmonės priversti kęsti nepatogumus. Autobusų stotelės – be stoginių, suolas yra tik vienoje jų.

Ne visi Skuodo gatvėje autobuso laukiantys keleiviai telpa atsisėsti ant suolo, nėra ir stoginės. Kitoje gatvės pusėje esančioje autobusų stotelėje nėra net suolo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Ne visi Skuodo gatvėje autobuso laukiantys keleiviai telpa atsisėsti ant suolo, nėra ir stoginės. Kitoje gatvės pusėje esančioje autobusų stotelėje nėra net suolo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Ne visi Skuodo gatvėje autobuso laukiantys keleiviai telpa atsisėsti ant suolo, nėra ir stoginės.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Ne visi Skuodo gatvėje autobuso laukiantys keleiviai telpa atsisėsti ant suolo, nėra ir stoginės.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-22 12:20

Kauniečio Sigito Mačiulaičio žmona sunegalavo ir buvo paguldyta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės padalinį, esantį Aukštuosiuose Šančiuose. Vyras kurį laiką lankė sutuoktinę, į ligoninę vykdavo viešuoju transportu.

„Važiuodavau autobusais. Arčiausiai ligoninės stotelės viena priešais kitą yra Skuodo gatvėje. Vienoje pastatytas suolas. Ant jo visi norintys atsisėsti netelpa, nes žmonių čia visada daug. Kitoje priešais esančioje stotelėje nėra net suolo, palikta tik dėžė su smėliu“, – pasakojo vyras.

Taip pat kaunietis stebėjosi, kad nė viena šių stotelių neturi stoginių.

„Ar saulė šviečia, ar lyja, žmonės priversti stovėti ir autobusų laukti po atviru dangumi. Net sveikiems žmonėms tai kelia problemų, ką jau kalbėti apie tuos, kurie išleisti iš ligoninės ir laukdami autobuso turi kęsti karštį ar darganą“, – guodėsi kaunietis.

Vyras sakė, kad stoginę reikėtų įrengti bent vienoje iš šių stotelių.

„Pamatę atvažiuojantį autobusą žmonės spėtų pereiti siaurą gatvę ir įlipti į jį“, – vylėsi kaunietis.

Skuodo gatvėje gyvenantis Andrius Augintas tikino, kad šioje vietoje dėl transporto nuolat kyla problemų.

„Gatvė ir šaligatviai labai siauri. Čia atvažiavę autobusai išleidžia keleivius ir kurį laiką stovi. Kartais jų būna net keli. Po to apsisuka ir vėl pradeda kelionę. Stotelės įrengtos greta nuosavų namų. Mes kenčiame nuo kylančio triukšmo, užterštumo. Tvoras nuolat ramsto neturintys kur atsisėsti keleiviai. Gal stotelėms būtų galima paieškoti kitos vietos?“ – svarstė kaunietis.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius sakė, kad Kaune įrengiamos vienodo dizaino stoginės, kurių konstrukcija įtvirtinama ant betoninio pamato.

„Stotelėje prie Skuodo gatvės 37-ojo namo įrengtas suolas, tačiau šaligatvis ten itin siauras, tad įrengti stoginės nėra galimybių“, – aiškino M.Matusevičius.

Stotelė prie Skuodo gatvės 44-ojo namo yra Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) dujų tinklų apsauginėje zonoje, po žeme nutiestos ir kitos komunikacijos.

„Atlikus detalesnius tyrimus ir gavus ESO sutikimą stoginę šioje vietoje įrengti planuojame. Jei paaiškėtų, kad darbai vis dėlto negali būti vykdomi, stotelėje bus įrengtas suoliukas“, – patikino savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.