Tyrimas atskleidė: apie vaikų saugumą kelyje susimąsto tik 2 tėvai iš 10

Artėjant naujiems mokslo metams, tik 20 proc. gyventojų, turinčių mokyklinio amžiaus vaikų, pagalvoja apie jų saugumą keliaujant į mokyklą ir iš jos. Tai parodė „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas naujausias visuomenės nuomonės tyrimas.

20 proc. gyventojų, turinčių mokyklinio amžiaus vaikų, pagalvoja apie jų saugumą keliaujant į mokyklą ir iš jos.<br>D.Umbraso nuotr.
20 proc. gyventojų, turinčių mokyklinio amžiaus vaikų, pagalvoja apie jų saugumą keliaujant į mokyklą ir iš jos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-02 16:13

Lietuvos kelių policijos duomenimis, apie trečdalis visų per metus vaikų patiriamų nelaimų kelyje įvyksta rudens metu. Tai parodo, kad prasidėjus rudeniui ir vaikai, ir kiti eismo dalyviai privalo būti budrūs ir elgtis atsakingai.

„Rugpjūčio pabaigoje daugiau nei 340 tūkst. moksleivių ruošiasi mokslo metų pradžiai. Su jais drauge ruošiasi ir tėvai, kurie susiduria su įvairiais rūpesčiais. Vis tik mūsų atliktas tyrimas parodė, kad tik 20 proc. žmonių, turinčių mokyklinio amžiaus vaikus, nurodė galvojantys apie vaikų saugumą kelionėje į ir iš mokyklos.

Kaip didžiausias tėvų rūpestis buvo įvardintos didesnės nei įprastai finansinės išlaidos, tai nurodė 50 proc. respondentų. 45 proc. apklaustųjų taip pat išskyrė būtinųjų mokyklinių prekių įsigijimą“, – komentuoja A. Kazlauskienė.

Remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2022 metais eismo įvykiuose buvo sužeisti ir žuvo 573 vaikai. Rudens mėnesiai išsiskiria vaikų nelaimių eisme gausa ir pernai rugsėjo – lapkričio mėnesiais buvo sužeista 29 proc. visų nukentėjusių vaikų.

Kaip pasakoja „Lietuvos draudimo“ atstovė, atsižvelgiant į tai, kad kiekvieną rugsėjo mėnesį šalies gyventojai susiduria su intensyvesniu eismu, vaikai ir suaugusieji raginami kalbėtis tarpusavyje, atkreipiant dėmesį į saugaus eismo problemą.

„Dėl šios priežasties jau 24-erius metus iš eilės inicijuojama socialinės atsakomybės akcija „Apsaugok mane“, kurios metu visą rugsėjo mėnesį nemokamai apdraudžiame visus Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų kelyje. Skaičiuojame, kad šiemet bus apdrausti daugiau nei 340 tūkst. moksleivių visoje šalyje – tiek vaikų šiemet vėl pravers mokyklų duris rugsėjo pirmąją“, – pasakoja A. Kazlauskienė.

Tyrimą „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2023 m. liepos 20–29 dienomis. Tyrimo metu buvo apklausti 18–75 metų amžiaus 1009 respondentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.