Kelių direkcija pradeda iniciatyvą „Kaip gerai, kad mane matai“: Vilniaus miesto ir rajono senjorams dalins atšvaitus

Minint atšvaitų dieną Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) inicijuoja tęstinę švietimo kampaniją vyresnio amžiaus žmonėms „Kaip gerai, kad mane matai“. Šiais metais akcija startuos Vilniaus mieste ir rajone.

Kelių direkcija pradeda iniciatyvą „Kaip gerai, kad mane matai“: Vilniaus miesto ir rajono senjorams dalins atšvaitus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kelių direkcija pradeda iniciatyvą „Kaip gerai, kad mane matai“: Vilniaus miesto ir rajono senjorams dalins atšvaitus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kelių direkcija pradeda iniciatyvą „Kaip gerai, kad mane matai“: Vilniaus miesto ir rajono senjorams dalins atšvaitus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kelių direkcija pradeda iniciatyvą „Kaip gerai, kad mane matai“: Vilniaus miesto ir rajono senjorams dalins atšvaitus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 11:09 AM

Kaip informuoja LAKD, iniciatyvą „Kaip gerai, kad mane matai“ Kelių direkcija ketina pradėti jau ketvirtadienį, spalio 19 d. Nemokamai atšvaitus vyresnio amžiaus žmonėms planuojama dalinti Vilniaus Lazdynų, Karoliniškių ir Šeškinės seniūnijose.

Penktadienį, spalio 20 d. – Vilniaus rajone: Nemenčinėje, Didžiojoje Riešėje ir Avižieniuose.

Eismo įvykių statistikos duomenimis, 2019–2022 m. 41 proc. visų žuvusių pėsčiųjų buvo vyresni nei 65 metai. Net 67 proc. visų tragiškai pėstiesiems pasibaigusių eismo įvykių įvyko tamsiuoju paros metu.

„Šia akcija siekiame ne vienkartinio efekto – turime ambicingą tikslą, jog jau netolimoje ateityje nė vienas senjoras neišeitų į gatvę tamsiuoju paros metu be atšvaito.(...)“, – akcentuoja Kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Atšvaitų diena Lietuvoje tradiciškai minima trečią spalio ketvirtadienį. Jos tikslas dar ir dar kartą atkreipti pėsčiųjų dėmesį į būtinybę būti matomam kelyje tamsiuoju paros metu. Atšvaitas ar šviesą atspindinti liemenė leidžia vairuotojui pastebėti pėsčiąjį saugiu atstumu ir, esant reikalui, sustabdyti automobilį.

LAKD atstovai atkreipia dėmesį, kad atšvaitas turi būti gerai matomas iš visų pusių, jo neturėtų užstoti rankinės ar kiti daiktai. Einant užmiestyje prieš automobilių judėjimo kryptį, atšvaitas turi būti dedamas ar kabinamas dešinėje pusėje, maždaug suaugusio pėsčiojo kelių aukštyje, kad būtų gerai apšviečiamas automobilio žibintų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.