Paaiškėjo, kokioje stadijoje dabar yra Šiaurinės gatvės projektas

Šiaurinės gatvės projektas, po Nacionalinio stadiono, tapo laukiamiausiu vilniečių projektu. Visa tai – neatsitiktinumas, nes šios gatvės įrengimas turėtų atlaisvinti pagrindines miesto gatves nuo kamščių. Visgi projektas jau kelis kartus buvo koreguojamas ir net šiuo metu jis vis dar yra koreguojamas.

Paaiškėjo, kokioje stadijoje dabar yra Šiaurinės gatvės projektas.<br>„Made in Vilnius“ nuotr.
Paaiškėjo, kokioje stadijoje dabar yra Šiaurinės gatvės projektas.<br>„Made in Vilnius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

2023-10-20 13:15

„Šiuo metu projektuojamas Šiaurinės gatvės pirmasis etapas. Specialistai atlieka naujus skaičiavimus ir modeliavimą, tuomet projektas bus pristatytas susisiekimo ekspertams ir urbanistams, po jų – visuomenei“, – pakomentavo Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Jeigu po pristatymo visuomenei bus išsakyta pastabų, projekto įgyvendinimas gali vėl užsitęsti. Jau dabar beveik aišku, kad projekto įgyvendinimas neprasidės 2024 metais, kaip buvo planuota anksčiau.

Paskutinį kartą pakoreguotas projektas buvo pristatytas visuomenei šių metų sausį. Diskusijos vyko pagal atskiras temas: urbanistiniai sprendiniai, želdynai, tarša ir triukšmas, eismo organizavimas, automobilių stovėjimo vietos ir saugumas, viešasis transportas, darnus judumas, pėsčiųjų ir dviračių takai, gatvės techniniai sprendiniai.

Diskusijoje dalyvavę gyventojai išsakė savo lūkesčius: vieni norėjo daugiau įvažiavimų į kiemus, kiti norėtų platesnės gatvės, mažiau medžių, bet daugiau stovėjimo vietų automobiliams, o keletui ši gatvė atrodė nereikalinga ir vietoj jos siūlė įrengti parką. Atsižvelgdami į gyventojų pastabas, projektuotojų grupė ėmėsi dar kartą koreguoti šios gatvės projektą.

Šiaurinė gatvė turėtų sukurti vakarinės miesto dalies – Fabijoniškių, Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės – ir Vakarinio aplinkkelio jungtį. Gatvė turėtų formuoti dar vieną miesto centrą rajone. Siekiama, kad būtent tokiame rajone kurtųsi verslo įmonės, kavinės, būtų teikiamos miesto centrui prilygstančios paslaugos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo