Kauną su rajonu jungiantis plentas įkyrėjo – 110 m atkarpos darbų pabaigos nė nematyti

Kauną ir Kauno rajoną jungia svarbi arterija – Vandžiogalos plentas. Šio kelio, esančio rajono pusėje, darbai gyventojams įkyrėjo – vos 110 metrų atkarpa remontuojama lėtai ir darbų pabaigos dar nematyti.

Vandžiogalos plente vykstant remonto darbams automobiliai gali važiuoti tik viena eismo juosta, dėl to susidaro spūstys.<br>R.Vilkelio nuotr.
Vandžiogalos plente vykstant remonto darbams automobiliai gali važiuoti tik viena eismo juosta, dėl to susidaro spūstys.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2023, 5:13 PM

Vasarą prasidėję Vandžiogalos plento remonto darbai miesto pusėje baigti, bet vos privažiavus jau Kauno rajone esančią šio plento ir Įgulos gatvės sankirtą prasideda problemos.

Šioje sankryžoje buvo įrenginėjami šviesoforai, už sankryžos pakelės buvo išraustos, važiuoti galima tik viena eismo juosta. Eismą reguliuoja laikinai įrengti šviesoforai.

Domeikavos gyventojai skundėsi, kad dėl darbų susidaro automobilių spūstys.

„Anksčiau spūstys būdavo tik rytais ir vakarais, o dabar ištisą dieną ir net savaitgaliais automobiliai juda vėžlio greičiu.

Gyvenu Įgulos gatvėje. Norėdama vaikus ryte nuvežti į mokyklą, esančią už kelių kilometrų, anksčiau kelionei pirmyn ir atgal iki namų sugaišdavau 30 minučių, dabar – apie pusantros valandos“, – pasakojo Kauno rajono gyventoja Aistė Pocienė.

Moteriai, kaip ir jos kaimynams, labiausiai pikta dėl to, kad darbai vyksta lėtai.

„Remontuojama kelio atkarpa yra apie 100 metrų ilgio. Darbo dienomis joje kartais darbuojasi tik keli darbininkai, savaitgaliais jų visai nematyti. Norime žinoti, kada darbai baigsis“, – domėjosi Domeikavos gyventojas Rimantas Budraitis.

Vandžiogalos plento rekonstrukcijos technines užduotis projektuotojams parengė Kauno rajono savivaldybė. Už projekto įgyvendinimą atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Jolita Orentaitė pranešė, kad vykdomi valstybinės reikšmės krašto kelio Nr.222 KaunasVandžiogala ruožo nuo 8,003 iki 8,113 kilometro rekonstravimo darbai. Šiame ruože darbai prasidėjo rugsėjo 4 dieną.

Pasak LAKD atstovės, kairėje kelio pusėje jau įrengti lietaus nuotekų tinklai, abiejose kelio pusėse – pėsčiųjų ir dviračių takų sankasa, paklotas šalčiui atsparus ir skaldos pagrindo sluoksnis.

Dešinėje kelio pusėje įrengta sankasa, šalčiui atsparus ir skaldos pagrindo sluoksniai. Kairėje kelio pusėje iškasama sena kelio dangos konstrukcija iki sankasos ir vyksta paruošiamieji darbai sankasos stabilizacijai atlikti.

„Pagal rangos darbų sutartį, jie turi būti užbaigti iki 2024 metų balandžio 30 dienos, tačiau rangovas žada darbus baigti dar šiais metais“, – sakė J.Orentaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas