Panevėžyje ir vėl įsigaliojo draudimai: ribojamas automobilių stovėjimas

Dar trijose Panevėžio gatvėse ribojamas automobilių stovėjimas. Eismo organizavimo tvarka keičiasi nuo šiandien, lapkričio 16 dienos, J. Basanavičiaus, Aukštaičių gatvių ir Velžio kelio atkarpose.

Dar trijose Panevėžio gatvėse ribojamas automobilių stovėjimas.<br>Ž.Večiorkutės/ „Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Dar trijose Panevėžio gatvėse ribojamas automobilių stovėjimas.<br>Ž.Večiorkutės/ „Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Dar trijose Panevėžio gatvėse ribojamas automobilių stovėjimas.<br>Ž.Večiorkutės/ „Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Dar trijose Panevėžio gatvėse ribojamas automobilių stovėjimas.<br>Ž.Večiorkutės/ „Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė

Nov 18, 2023, 10:44 AM

Panevėžio miesto savivaldybė išplatino informaciją, kad nuo lapkričio 16 d. keičiasi eismo organizavimo tvarka – ribojamas automobilių stovėjimas Basanavičiaus g. atkarpoje nuo J. Basanavičiaus g. 70 iki J. Basanavičiaus–Beržų g. sankryžos, Aukštaičių g. atkarpoje nuo Aukštaičių g. 84 iki Velžio kel.–Aukštaičių g. sankryžos bei Velžio kel. nuo Aukštaičių g. 28 iki Velžio kel.–Beržų g. sankryžos.

Eismo dalyvių prašoma būti atidžiais, vadovautis kelio ženklais, laikytis Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų. Visai neseniai, nuo lapkričio 6 dienos, toks draudimas įsigaliojo Kniaudiškių gatvės 65-ojo namo iki Kniaudiškių-Projektuotojų gatvių sankryžos.

Geresnis gatvių pralaidumas

Tuomet Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga naujienų portalui JP aiškino, kad tokie draudimai – riboti automobilių stovėjimą – planuojami ir kitose gatvėse. Akivaizdu, kad taip ir atsitiko.

„Planuojame drausti statyti automobilius ir kitose gatvėse, kuriose intensyvus eismas. Tai darome prieš sankryžas ir draudimas galioja vienoje gatvės pusės atkarpoje. Atlaisvinama kraštinė gatvės juosta, kur galėtų rikiuotis automobiliai, kurie daro posūkį į dešinę.

Draudimai atsiranda pagal situaciją, kad gatvėse, kuriose yra sankryžos, būtų didesnis automobilių pralaidumas“, – aiškino D.Vadluga, bet pripažino, kad piko valandomis automobilių spūstys vis tiek susidaro.

Baudžia neiškart – perspėja

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Tadas Martinaitis aiškino, kad kai tik atsiranda naujas automobilių stovėjimo ribojimo ženklas tikrinimai prasideda ne iškart.

„Praėjus kuriam laikui – po keleto dienų – pradedame tikrinti, bet iškart baudų neskiriame, o tik perspėjamuosius pranešimus. Tačiau po savaitės – tikrinimas vyksta griežčiau ir už paliktą automobilį gali būti skiriama bauda.

Intensyviau tikrinamos gatvės, kuriose pastatyti nauji kelio ženklai. Galime tikrinti ir kasdien. Vėliau gatvių tikrinimas vyksta pagal sudaryta sąrašą. Beje, jeigu automobiliai paliekami, kur negalima, gatves tikriname dažniau: tos gatvės – prioritetinės“, – tvirtino T.Martinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.