Netrukus keisis eismo tvarka vykstantiems Vilnius–Kaunas magistrale: ką būtina žinoti vairuotojams

Pavasarį planuojama pradėti blogiausios būklės šalyje laikomo tilto per Kruną rekonstrukcijos darbus. Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LADK) teigimu, jau paskelbtas viešojo pirkimo konkursas tilto rekonstrukcijos ir laikino tilto statybos darbams atlikti. Tikimasi, kad pastačius laikiną tiltą, kelionės rekonstruojama atkarpa ir toliau vyks sklandžiai.

Pavasarį planuojama pradėti blogiausios būklės šalyje laikomo tilto per Kruną rekonstrukcijos darbus.<br>LAKD nuotr.
Pavasarį planuojama pradėti blogiausios būklės šalyje laikomo tilto per Kruną rekonstrukcijos darbus.<br>LAKD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 12:18 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 2:12 PM

„Tiltas per Kruną yra intensyviausio eismo automagistralėje Lietuvoje, todėl pasirinkta laikino tilto alternatyva. Pastačius laikiną tiltą ir vykstant esamo tilto rekonstrukcijos darbams, keliaujantiesiems automagistralės atkarpa Vilnius–Kaunas nereiks važiuoti apylankomis, taip bus taupomas ir kelionės laikas, ir degalų sąnaudos“, – pranešime spaudai cituojamas Kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Ruošiantis pagrindinio tilto per Kruną rekonstrukcijai, priimtas sprendimas statyti per upę laikiną, kuris bus dviejų eismo juostų viena kryptimi. Tilto per Kruną rekonstrukcijos metu eismą iš Vilniaus Kauno kryptimi planuojama kreipti laikinu tiltu, o eismą iš Kauno Vilniaus kryptimi – rekonstruojamo tilto viena puse. Kita tilto pusė būtų rekonstruojama. Tokiu būdu judriausioje šalies automagistralėje bus užtikrintas sklandus eismas, mažinant spūsčių, eismo įvykių tikimybę.

Numatoma, kad esamo tilto per Kruną rekonstrukcijos darbai bus pradėti tik baigus laikino tilto statybas ir sudarius galimybes patogioms ir saugioms eismo dalyvių kelionėms šia atkarpa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.