Į Vilniaus sankryžas sugrįš daugiau žaliųjų rodyklių: spėliojama, kur jos bus sumontuotos

Šiemet Vilniuje bus sugrąžinta dar daugiau žalių rodyklių. Vairuotojai jau dabar spėlioja, kuriose sankryžose ir vėl pamatys 2019 metais nuimtas rodykles. Laukti liko neilgai – sąrašą savivaldybė žada paskelbti iki metų pabaigos.

Žalių rodyklių sąrašą Vilniuje paskelbs vasario mėnesį<br>M.Patašiaus nuotr.
Žalių rodyklių sąrašą Vilniuje paskelbs vasario mėnesį<br>M.Patašiaus nuotr.
Žalių rodyklių sąrašą Vilniuje paskelbs vasario mėnesį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žalių rodyklių sąrašą Vilniuje paskelbs vasario mėnesį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

Feb 11, 2024, 6:10 PM

Šiuo metu Vilniaus gatvėse vis dar vyksta analizė. Po jos savivaldybė žada paskelbti vietas, kur jau šiemet bus galima sukti į dešinę nelaukiant žalio šviesoforo signalo.

„Šiuo metu analizuojami surinkti duomenys ir situacija. Sąrašą sankryžų, kur galėtų grįžti žaliosios rodyklės, planuojama parengti iki pavasario“, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Žalios rodyklės bus grąžinamos ne tik Vilniuje. Apie planus į gatves grąžinti šį ženklą pranešė Klaipėda ir Kaunas. Svarstys grąžinti žalias rodykles ir Kėdainiai.

Primename, kad 2019 metais Vyriausybės įsakymu žalios rodyklės dingo iš Lietuvos miesto sankryžų. Valdžia nesitikėjo, kad šis sprendimas sulauks audringos vairuotojų reakcijos, todėl greitai persigalvojo ir leido miestams patiems nuspręsti, kur norėtų tokias rodykles grąžinti. Po metų Vilniuje buvo sugrąžinta apie 100 tokių kelio ženklų, palaipsniui šis skaičius augo. Šiemet žalių rodyklių miesto keliuose ir vėl turėtų padaugėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.