„Nissan“ sukūrė bet kokiam purvui atsparų automobilių laką

Netrukus automobilių plovykloms gali ateiti sunkūs laikai. „Nissan“ sukūrė nanotechnologijomis paremtą laką, prie kurių nelimpa joks purvas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 3:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Vienam automobiliui tokia danga galėtų kainuoti apie 2 tūkst. litų.

Jos efektyvumą kūrėjai pademonstravo vaizdo įraše. Pusę „Nissan Note“ automobilio jie padengė naująją danga, o likusią pusę paliko nudažytą įprastais dažais.

Rezultatas akivaizdus – važiuojant per balas ir purvą akivaizdžiai matosi, kaip vanduo ir nešvarumai nė akimirkai neprikimba prie specialiu laku padengto paviršiaus, nors likusi balto automobilio dalis prašosi vizito į plovyklą.

„Nissan“ atstovai tvirtina, kad šiais dažais padengto automobilio niekada nereikės vežti į plovyklą ir siekia „Nissan Note“ oficialiai įtvirtinti kaip pirmąjį savaime nusivalantį automobilį.

Laboratorijose sukurtas vandenį atstumiantis lakas pagamintas su patentuota „Ultra-Ever Dry“ medžiaga. Per kelis artimiausius mėnesius „Nissan“ planuoja plačiau ištirti jo efektyvumą ir vėliau greičiausiai pasiūlyti taip patobulinti automobilius.

„Kol kas danga veikė visomis įprastomis sąlygomis, kaip lietus, purslai, šalnos, šlapdriba ar balos“, - tvirtino gamintojo atstovas.

„Sukurdamas oro tarpą tarp automobilio paviršiaus ir aplinkos, jis neleidžia užsistovėti vandeniui ir purvo žymėms“, - aiškino sistemos veikimo principą jis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.