V. Putino apsauga gali nutraukti „Formulės-1“ transliaciją

„Formulės-1“ lenktynėse valstybių vadovų, pasaulinio garso žvaigždžių ir milijonierių vizitai yra ne naujiena, tačiau dar niekada per varžybas nebuvo pritaikyta tokio aukšto lygio apsauga.

V.Putinui lakantis lenktynėse bus imtasi beprecedenčio saugumo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Putinui lakantis lenktynėse bus imtasi beprecedenčio saugumo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:19 PM

Sekmadienį Sočyje vyksiančiose varžybose planuoja apsilankyti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, todėl renginio saugumu susirūpinta ne juokais.

Niekada anksčiau „Formulėje-1“ netaikytos priemonės gali netgi sutrikdyti televizijos transliacijas, kaip atskleidė dailymail.com.

Gali išjungti transliaciją

Nuolat „Formulės-1“ lenktynes rodančius transliuotojus V.Putino apsaugos darbuotojai perspėjo, kad trikdys radijo bangas, jog apsisaugotų nuo galimo bombų aktyvavimo ir tuo metu gyvai transliuojami vaizdai ir garsas iš mikrofonų gali laikinai dingti.

Televizijos transliacija gali nutrūkti net iki 15 minučių.

Be to, radarai, saugantys nuo atakų iš viršaus taip pat gali turėti įtakos televizijos transliacijai. Sargybinių siunčiami signalai trikdys ir komandų bei Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) radijo ryšio prietaisus.

Taip pat žurnalistai įspėti iš arti nefilmuoti V.Putino ir atvykstančio Bahreino karaliaus.

Vokietijos laikraštis „Bild“ praneša, kad V.Putinui lankantis pastate, esančiame prieš tribūnas, visi langai bus uždengti, kad apsaugotų Rusijos prezidentą nuo potencialių žudikų.

Žurnalistai nepageidaujami

Bus suvaržytas ir techninės priežiūros juostoje dirbančių žurnalistų darbas. Paprastai prieš lenktynes didžiųjų televizijos kanalų korespondentai vaikšto po garažus ir kalbina lenktynininkus bei komandų vadovus, tačiau šįkart jiems nepavyks to padaryti, jei po techninės priežiūros zoną pasivaikščioti užsimanys V.Putinas.

Dėl Ukrainoje vykstančio konflikto apsaugos darbuotojų gausu visose Sočio trasos prieigose. Net žiūrovai tikrinami panašiai kaip oro uostuose, o trasą supa daugybė ginkluotų sargybinių.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.