Leidęs „Teslai“ skintis kelią eismo spūstyje vairuotojas užmigo

Autonominiai automobiliai kuriami tam, kad palengvintų vairuotojo dalią ir užtikrintų kitų eismo dalyvių saugumą. Šiuolaikiniai modeliai jau moka laikytis saugaus atstumo, nenukrypsta nuo užimamos eismo juostos, o atsiradus kliūčiai gali staigiai sustoti.

Kol „Tesla“ skinasi kelią eismo spūstyje, vairuotojas miega.<br>Lrytas.lt nuotr.
Kol „Tesla“ skinasi kelią eismo spūstyje, vairuotojas miega.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 6:39 PM, atnaujinta May 24, 2017, 6:28 AM

Tačiau visos šios technologijos yra ankstyvojoje tobulinimo stadijoje, todėl vairuotojas automobilyje turi išlikti budrus.

Tuo metu šiame vaizdo siužete įamžintas „Tesla Model S“ vairuotojas pademonstravo visišką pasitikėjimą šiuolaikine įranga. Eismo spūstyje aktyvavęs pusiau autonominę sistemą jis nusprendė šiek tiek snūstelėti.

Į šoną nusvirusi vairuotojo galva visiškai neatitinka saugios padėties reikalavimų ir sprendžiant pagal vaizdą jis bus giliai įmigęs.

„Tesla“ elektromobiliuose siūloma įranga reikalauja vairuotojo dėmesio, o kilus poreikiui perimti kontrolę apie tai įspės garsiniu signalu ir pranešimais didžiuliame ekrane.

Tuo atveju, jei žmogaus pažadinti nepavyktų, automobilis turėtų įjungti avarinę šviesos signalizaciją ir pasiekęs šalikelę sustoti.

Gali būti, kad šis vaizdo įrašas yra „Tesla“ įrangos reklama. Arba įamžintam vairuotojui reikia garsiau veikiančio žadintuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.