Vienybės keliu Baltarusijos link pajudės ir motociklininkai

Prisijungdami prie organizuojamos baltarusijų tautos palaikymo akcijos „Laisvės kelias – Vilnius – Baltarusija“ motociklininkai sekmadienį taip pat judės Laisvės keliu iki Baltarusijos pasienio, skelbiama pranešime spaudai.

Motociklininkai sekmadienį taip pat judės Laisvės keliu iki Baltarusijos pasienio.<br>K.Vanago nuotr.
Motociklininkai sekmadienį taip pat judės Laisvės keliu iki Baltarusijos pasienio.<br>K.Vanago nuotr.
K.Vanago nuotr.
K.Vanago nuotr.
Motociklininkai sekmadienį taip pat judės Laisvės keliu iki Baltarusijos pasienio.<br> J.Lengvino nuotr.
Motociklininkai sekmadienį taip pat judės Laisvės keliu iki Baltarusijos pasienio.<br> J.Lengvino nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-08-21 13:53, atnaujinta 2020-08-21 14:22

„Idėja, kad reikia motociklininkams taip pat leistis į kelią ir parodyti vienybę su baltarusiais kilo išsyk vos buvo pranešta, kad bus rengiama žmonių grandinė iki Baltarusijos pasienio“, – sako iniciatyvos „Motociklininkų laisvės kelias: Vilnius – Baltarusija“ iniciatoriai „BMW Motorcycle Owners CLub Lithuania“ atstovai Marijus Aukštikalnis ir Marius Eidukonis.

Visi prisijungti norintys motociklininkai kviečiami apie savo dalyvavimą pranešti socialinio tinklo „Facebook“ renginio paskyroje.

Rugpjūčio 23 – iąją nuo Vilniaus iki Baltarusijos pasienio vyks itin intensyvus įvairių transporto priemonių eismas, kelyje bus daug judančių pėsčiųjų, tad tiek organizatoriai, tiek policijos pareigūnai visus motociklininkus kviečia į numatytą sektorių judėti kuo organizuočiau.

Motociklininkai kviečiami rinktis rugpjūčio 23 dieną, nuo 16:30 prekybos slėnyje „Nordika“. 17:30 bus pradedama rikiuoti motociklininkų kolona, kuri su policijos pareigūnų palyda judės Medinininkų pasienio kontrolės punkto kryptimi.

Žurnalistas, keliautojas Rimas Bružas, domėjęsis 1989 – aisiais vykusiu „Baltijos keliu“, pademonstravusiu Baltijos šalių tautų vienybę, atkreipia dėmesį, kad į jį ne vienas atvažiavo su motociklu.

„Prieš trisdešimtmetį milijoninėje žmonių minioje fotografas Kęstutis Vanagas užfiksavo grupę motociklininkų. Linksmai nusiteikęs jaunimas tapo visų ne vien atsikuriančios tautos ir valstybės, bet ir atgimstančio motociklizmo judėjimo simboliais“, – pasakojo R.Bružas.

Kęstutis Vanagas pasakoja, jog iš tuomečio žurnalo „Jaunimo gretos“ redakcijos, drauge su kolegomis išvyko daryti fotoreportažo apie „Baltijos kelią“.

„Iš redakcijos išvažiavome ne vien reportažo daryti, bet ir parodyti savo solidarumo bei pilietiškumo“, – šiandien prisimena žymiosios fotografijos autorius.

„Pakeliui pastebėjau, jog tarp susirinkusių buvo nemažai motociklininkų. Stabtelėjome padaryti keleto nuotraukų. Šiandien tie kuklūs motociklai atrodo nostalgiškai. Kas galėjo žinoti, kad XXI a. jos taps motociklininkų simboliu. Man tai buvo tokie pat jauni žmonės kaip ir aš tuomet, kurie atviromis akimis žvelgia į ateitį. Naujoji karta, kuri, kaip ir aš pats, jau nebeprisiminė represijų žiaurumų ir apie tą pragarą žinojo vien iš pasakojimų.

Unikikalus atvejis kaip viena idėja gali suvienyti skirtingas kartas – kartą, turinčią siaubingą istorinę atmintį ir ateities kartą, kuri perims valstybės kūrimą. „Baltijs kelias“ tai reta išimtis atkurtos Lietuvos istorijoje, kuri suvienijo visus“, – R.Bružui pasakojo K.Vanagas.

„Motociklas yra vienas iš laisvės simbolių, tad visi plieninių žirgų savininkai kviečiami dar kartą parodyti vienybę ir prisijungti prie šios akcijos“, – sako motociklininkų žygio inciatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.