Elektromobiliai tinka ir ekstremaliems pasivažinėjimams: pažiūrėkite, kokį gylį įveikia „Rivian R1T“

„Rivian R1T“ jau tuoj turėtų pasiekti pirmuosius pirkėjus. Tai – visiškai naujo elektromobilių gamintojo pikapas, skirtas aktyviems žmonėms. Bet ar juo bus galima važiuoti per upes?

„Rivian R1T“ jau tuoj turėtų pasiekti pirmuosius pirkėjus.<br>Stop kadras
„Rivian R1T“ jau tuoj turėtų pasiekti pirmuosius pirkėjus.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 4:20 PM

Iš tikrųjų, elektromobiliai puikiai tinka ekstremaliems pasivažinėjimams. Taip, jie yra sunkesni, bet pasižymi itin žemu svorio centru.

Be to, elektros varikliai pasižymi itin stipriu sukimo momentu, kompiuteris gali jiems suteikti daug skirtingų galios profilių, todėl pasivažinėjimai bekelėje neturėtų kelti didelių problemų. O kaip vanduo?

Nors elektra ir vanduo nėra geriausi draugai, elektromobiliai vandens negali bijoti. Juk lauke lyja, o ant gatvių pasitaiko balų – elektros komponentai privalo būti gerai apsaugoti, net jei automobilis nėra skirtas važinėjimui bekelėje. „Rivian R1T“, žinoma, yra kita istorija.

„Rivian R1T“ gali važiuoti per kone metrą vandens. Vanduo gali apsemti visą automobilio nosį – tai nesvarbu, nes po kapotu nėra oru kvėpuojančio vidaus degimo variklio:

Šis automobilis jau turėjo pasiekti savo pirmuosius pirkėjus. Tokie bandymų vaizdo įrašai jų optimistiškai galbūt ir nenuteikia – ar automobilis išriedės į gatves, jei vis dar yra bandomas? Tačiau informacija nebuvo atnaujinta ir apie naujus atidėjimus nepranešama – R1T pirkėjus turėtų pasiekti dar šį mėnesį.

Praeitą savaitę „Rivian“ paskelbė, kad naujausiame investicijų raunde pritraukė dar 80 milijardų dolerių. Investuotojai tiki šia kompanija – tarp jų yra ir „Amazon“ bei „Ford“.

10 milijardų dolerių investicijų ir rezultatai jau matomi. Nors didžiausią džiaugsmą pamatysime tik tada, jei į žurnalistų ir pirkėjų rankas patekę „Rivian“ bus išties tokie geri, kaip žadėta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.