„Honda“ ir „Sony“ susijungia: gamins elektromobilius, kuriems nereikės vairuotojo

Dvi Japonijos kompanijos „Honda“ ir „Sony“ sutarė, kad steigs bendrą įmonę. Ji kurs ir gamins naujos kartos elektromobilius su autonomine sistema, kuriems nereikės vairuotojo, rašo agentūra „Nikkei“.

Dvi Japonijos kompanijos „Honda“ ir „Sony“ sutarė, kad steigs bendrą įmonę.<br>www.unsplash.com asociatyvi nuotr.
Dvi Japonijos kompanijos „Honda“ ir „Sony“ sutarė, kad steigs bendrą įmonę.<br>www.unsplash.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-13 08:44

„Mūsų požiūriai sutapo vienu klausimu – dėl ilgalaikės perspektyvos reikia steigti atskirą kompaniją, o ne pavaldžią „Sony“ arba „Honda“ koncernams“, – duodamas interviu „Nikkei“ kompanijai teigė „Sony“ koncerno vadovas Kenichiro Yoshida.

Manoma, kad naujoji kompanija automobilius gaminti pradės jau nuo 2025 metų ir pardavinės juos kaip visiškai naujos markės mašinas. „Honda“ tieks automobilinę šio projekto dalį – variklius, pakabą ir pan., o „Sony“ kurs ir tieks multimedijos kompleksą, savavaldes sistemas ir t. t.

Kol kas šio sandorio smulkmenos neatskleidžiamos, bet „Nikkei“ pranešime neatmetama galimybė, kad tokie automobiliai gali būti gaminami specialiai dalinimosi automobiliais ir pavėžėjimo paslaugų įmonėms ir bent jau pradžioje gali būti taip, kad individualiems pirkėjams net nebus siūlomi.

„Sony“ jau kelerius pastaruosius metus nuolat kartoja, kad ketina užsiimti automobilių gamyba ar konstravimu. Prieš porą metų netgi buvo parodyti du koncepciniai modeliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.