„Volvo“ sukūrė didelį elektrinį visureigį: tai bus brangiausias visoje gamoje modelis

Lapkričio 9 d. „Volvo“ parodys visuomenei didelį elektra varomą visureigį „EX90“, kuris, anot švedų, taps saugiausiu kada nors šioje kompanijoje pagamintu automobiliu.

Lapkričio 9 d. „Volvo“ parodys visuomenei didelį elektra varomą visureigį „EX90“.<br>www.caranddriver.com nuotr.
Lapkričio 9 d. „Volvo“ parodys visuomenei didelį elektra varomą visureigį „EX90“.<br>www.caranddriver.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-29 15:25

Turint omenyje, kad „Volvo“ ir taip itin daug dėmesio skiria saugumui, panašu, kad naujas modelis taps vienu saugiausiu pasaulyje serijiniu būdu gaminamų mašinų.

Pagal technines charakteristikas, tai tiesiog „XC90“ modelio elektra varoma versija. Tai didžiausias „Volvo“ modelis ir reiškia, kad tai bus didžiausias šios markės elektromobilis ir neabejotinai brangiausias visoje gamoje modelis.

Anksčiau buvęs „Volvo“ bosas Hakanas Samuelsonas teigė, kad šis modelis, nepaisant to, jog visi „Volvo“ turi raidžių ir skaičių kombinaciją, turės tikrą vardą. Deja, įmonės vadovai vėliau persigalvojo.

Kaip sako naujasis „Volvo“ bosas Džimas Rowanas, naujausias „Volvo“ turi tarsi apsaugos skydą. D.Rowanas sako, kad įmonė toliau siekia savo tikslo – jau artimiausiu metu naujausi automobiliai tiesiog nepatektų į avarijas. O jei patektų, maksimaliai apsaugotų sėdinčius viduje.

„Volvo“ kaskart tobulina savo sukurtą dirbtinį intelektą, kuris analizuoja visokių radarų, LiDAR (angl. „Light Detection and Ranging“) sistemų, vaizdo kamerų tiekiamus duomenis ir nuolat bando išvengti susidūrimų. Sukurta nauja kompiuterio programa ir ji nuolat tobulinama, analizuojant naujus realių avarijų duomenis ir būdus jų išvengti.

„EX90“ savyje turės 8 vaizdo kameras, penkis radarus, 16 sensorių bei atskirą taip vadinamų LiDAR sistemą. Ši sistema pėstįjį mato iki jo likus 250 metrų, o padangą gulinčią ant asfalto – 120 metrų iki jos.

Apie automobilio kainą kol kas nieko nepranešama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?