„Xiaomi“ ruošiasi gaminti automobilius: kinų planai išties milžiniški

Kinijos mobiliųjų telefonų ir elektronikos gamybos gigantas „Xiaomi“ ruošiasi gaminti automobilius. Kaip rašo „Car News China“, kinų planai išties milžiniški – jau netolimoje ateityje jie tikisi pagaminti per metus net iki dešimties milijonų automobilių.

Kinijos mobiliųjų telefonų ir elektronikos gamybos gigantas „Xiaomi“ ruošiasi gaminti automobilius.<br>www.carscoops.com nuotr.
Kinijos mobiliųjų telefonų ir elektronikos gamybos gigantas „Xiaomi“ ruošiasi gaminti automobilius.<br>www.carscoops.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-04 08:32

Taip pareiškė „Xiaomi“ prezidentas Ly Cziunis. Anot leidinio, „Xiaomi“ išstudijavo pasaulinę automobilių industriją ir yra pasirengę patekti tarp penkių didžiausių automobilių gamintojų pasaulyje, gaminančių elektra varomus automobilius.

Pirmos kalbos apie „Xiaomi“ planus žengti į automobilių industriją pasigirdo dar pernai. Praeitais metais buvo įkurta atskira įmonė, pavadinta „Xiaomi EV“, kurios įstatinis kapitalas – pusantro milijardo dolerių.

Per artimiausius 10 metų kinai į šią įmonę investuos 10 milijardų dolerių. Įmonėje jau dirba daugiau kaip 300 darbuotojų.

Kaip jau minėta, „Xiaomi“ galvoja apie bendradarbiavimą su „Great Wall“, kurie galėtų suteikti gamybos pajėgumus „Xiaomi“ automobiliams – taip jiems nereikėtų statyti savų gamyklų.

Šių metų rugpjūtį parodytas pirmasis „Xiaomi“ elektromobilio prototipas, kurį „Great Wall“ gamykla jau išbandė ir savo surinkimo linijoje. Pirmasis egzempliorius pro gamyklos vartus išriedėjo rugsėjį.

Kol kas jis pavadinimo neturi ir tai tik bandomasis egzempliorius rinkai ištirti ir gamybai suderinti. Jo elektros variklio galia – 354 AG. Daugiau jokios informacijos apie šį modelį nėra.

Tačiau „Xiaomi“ vadovas paskelbė, kad artimiausiais metais net 80 proc. elektromobilių rinkos pasaulyje priklausys penkiems automobilių gamintojams ir „Xiaomi“ ketina tapti vienu iš to penketuko.

Tam, kad taip nutiktų, per metus reikės pagaminti ne mažiau kaip 10 mln. elektromobilių. Tačiau kada tai nutiks, įmonės atstovas nepatikslino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.