Reitinge atsidūrė dvi skirtingos stovyklos: kodėl amerikiečių „Tesla“ ir rusų „Lada“ greta?

Paskelbtas automobilių gamintojų, gaminančių seniausią modelių gamą, reitingas. Naujienų portalo „Motor1“ žurnalistai ištyrė daugiau kaip trijų dešimčių automobilių gamintojų modelių gamą ir pabandė nustatyti, kuris gamintojas pardavinėja seniausius modelius. Tiesa, patys automobiliai nauji, tačiau modeliai sukurti seniai ir vis dar yra parduodami rinkoje.

Rusų „Lada“ automobilis.<br>Unsplash.com nuotr.
Rusų „Lada“ automobilis.<br>Unsplash.com nuotr.
Amerikiečių automobilių gamintoja „Tesla“.<br>www.unsplash.com nuotr.
Amerikiečių automobilių gamintoja „Tesla“.<br>www.unsplash.com nuotr.
Japonų „Isuzu“ automobilis.<br>Pexels.com nuotr.
Japonų „Isuzu“ automobilis.<br>Pexels.com nuotr.
Indų „Mahindra“ automobilis.<br>Unsplash.com nuotr.
Indų „Mahindra“ automobilis.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 26, 2022, 4:06 PM

Reitingo sudarytojai neįskaičiavo „Facelift“ automobilių (seno automobilio modelio atnaujinintų variantų) – tokie modeliai laikomi senais. Šis reitingas plačiau pristatytas „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Taigi paaiškėjo, kad su geroku atotrūkiu seniausius modelius savo gamoje turi rusiška „Lada“. Vidutinis rusiškų modelių amžius – beveik devyniolika metų. Pavyzdžiui, „Lada Niva“, be didesnių pakeitimų, gaminama nuo 1977 metų.

Antroje vietoje kiek netikėtai atsidūrė sąlyginai naujas JAV automobilių gamintojas – „Tesla“. Tačiau reitingo sudarytojai nustatė, kad vidutinis modelio amžius „Tesla“ atveju siekia beveik 8 metus.

Taigi du seniausius modelius gaminantys gamintojai, pasirodo, atstovauja visiškai priešingas stovyklas viskuo – tiek konceptualiai, tiek ir geografiškai. Tačiau du seniausius skiria net dešimties metų tarpas.

Trečioje vietoje atsidūrė Indijos gamintojas „Mahindra“. Jos seniausias modelis yra visureigis „Bolero“, gaminamas nuo 2000 metų.

Vidutinis modelių amžius praktiškai sutampa su „Tesla“, tačiau „Mahindra“ buvo skirta trečioji vieta dėl to, kad per pastaruosius trejus metus gamintojas išleido net tris visiškai naujus modelius.

Buvo paskelbti ir gamintojai, kurių gamoje – patys naujausi modeliai. Tai Japonijos „Isuzu“ ir Kinijos „Xpeng“ bei „NIO“.

Tarp europiečių lyderiauja superautomobilių gamintojai: „McLaren“ ir „Ferrari“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.