Įsiklausė į vairuotojų skundus: „Škoda“ į automobilio saloną grąžina mygtukus ir rankenėles

Netrukus rinkoje turėtų pasirodyti nauji „Škoda Superb“ ir „Škoda Kodiaq“ modeliai. Nebūtų niekuo ypatinga naujiena, nes gamintojai nuolat atnaujina savo automobilius, tačiau viena nedidelė detalė patraukė dėmesį, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Naujojo „Škoda Superb“ klimato kontrolė.<br>Gamintojo nuotr.
Naujojo „Škoda Superb“ klimato kontrolė.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 8:34 AM

Panašu, kad „Škoda“ konstruktoriai atkreipė dėmesį į nuolat zyziančius vairuotojus, kurie skundžiasi tuo, kad darosi nebeįmanoma reguliuoti ar nustatyti kai kurių automobilio funkcijų vairuojant.

Dabartinė mada viską sukišti į lietimui jautrius ekranus tapo eismo saugumo problema, nes neįmanoma ką nors reguliuoti neatitraukiant akių nuo kelio, o nemažai funkcijų tenka ieškoti po meniu ir spaudyti ekraną po kelis kartus.

Čekai nutarė kai kurioms funkcijoms grąžinti mygtukus ir rankenėles. Štai naujausiuose modeliuose sugrįžta senos geros klimato kontrolės sistemos reguliavimo rankenėlės.

Anot „Škoda“ interjero dizaino vadovo, nauji reguliatoriai suderins savyje abi filosofijas. Rankenėles galima reguliuoti, o jų viduryje yra ekraniukas, kuriame yra papildomos reguliavimo ir kitų pagalbinių, ne tokių svarbių funkcijų reguliavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.