Kreipiasi į šių „Honda“ savininkus: rastas variklio defektas, remontuos ketvirtį milijono naudotų automobilių

„Honda“ paskelbė, kad remontuos net ketvirtį milijono naudotų automobilių, kuriems teks ardyti variklius, nes buvo surastas variklio defektas. Atšaukimo kampanija palies net penkis „Honda“ modelius, rašo „Motor1“.

2015 m. „Honda Odyssey“.<br>Gamintojo nuotr.
2015 m. „Honda Odyssey“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 8:25 AM

Įtariama, kad defektą gali turėti „Honda“ automobiliai „Pilot“, „Ridgeline“, „Odyssey“ bei du „Acura“ modeliai – „TLX“ ir „MDX“. Šie automobiliai buvo parduodami Amerikos rinkoje.

Visi jie turi šešių cilindrų V6 tipo benzininius variklius, „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“ pasakojama, jog gamintojas nustatė alkūninio veleno defektą, dėl jo vienas indeklas gali sudirbti pernelyg greitai ir variklis gali tiesiog užstrigti.

Gamintojas perspėja tokių automobilių savininkus, kad netrukus prieš užstringant varikliui, jis turėtų pradėti skleisti įtartinus garsus, jeigu jie jau pasigirdo, savininkai prašomi kuo greičiau prisistatyti automobilių serviso įmones.

Norėdami pašalinti šį defektą, „Honda“ meistrai turės iš dalies išardyti variklį ir pakeisti pažeistas dalis. O kai kuriais atvejais gali tekti keisti ir visą variklį.

Gamintojas visus galimai pažeistų automobilių savininkus perspės asmeniškai. Nors tokių automobilių oficialiai „Honda“ mūsų rinkoje nepardavinėja, naudotų į Lietuvą įvežta nemažai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.