Nepateisino lūkesčių: į „Golfo“ sėkmę pretendavusio elektromobilio gamybą svarstoma nutraukti

Elektrinio hečbeko „Volkswagen ID.3“ karjera, panašu, leidžiasi žemyn. Kažkada vokiečiai grasino, kad šis automobilis taps toks pats populiarus kaip „Volkswagen Golf“ ir užkariaus, jeigu ne pasaulį, tai Europą – tikrai. Nepavyko ir dabar vokiečiai jau mąsto iš viso nutraukti jų gamybą, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Volkswagen ID.3“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen ID.3“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen ID.3“.<br>J.Paplaičio nuotr.
„Volkswagen ID.3“.<br>J.Paplaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 1:26 PM

Pernai per visus metus „Volkswagen“ pardavė 140 tūkstančių „ID.3“ automobilių. Tai nemažas skaičius elektromobiliui, tačiau toli gražu ne toks kiekis, kokio tikėjosi vokiečiai.

Elektrinis „ID.3“ yra gaminamas net trijose gamyklose – dvejose Vokietijoje ir vienoje gamykloje Kinijoje. Kaip galima suprasti, šis kiekis toli gražu neapkrauna visų gamyklų. Tokio kiekio visiškai pakaktų vienai gamyklai.

Nuo praėjusių metų šio modelio gamyba turėjo būti pradėta dar ir Volfsburgo gamykloje, tačiau nebus. Vokiečiai jau buvo sumontavę įrangą ir pasiruošę šio modelio gamybai, tačiau teks persiorganizuoti.

Kaip rašo Vokietijos laikraštis „Handelsblatt“, kalbama, kad ir dar vienoje gamykloje šių automobilių gamyba gali būti nutraukta artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.