Kas turi teisę skelbti jūsų mobiliojo telefono numerį internete?

Telekomunikacijų bendrovės „Teo LT“ valdomai įmonei „Lintel“ turbūt neegzistuoja jokios privatumo ribos gyventojų atžvilgiu. Tokia išvada peršasi po to, kai užsukęs į „Lintel“ administruojamą portalą 118.lt be vargo radau savo artimųjų, draugų, kaimynų kontaktus. Ne tik gyvenamosios vietos adresą, bet ir jų mobiliojo operatoriaus pavadinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas

Jul 31, 2012, 11:25 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:24 PM

Betrūksta tik informacijos apie žmogaus psichologinę būklę!

Rasta informacija, švelniai pasakius, mane šokiravo. Esu nustebintas, jog viešai disponuojama tokia informacija. Padėkite išsiaiškinti, ar 118.lt ir kiti panašūs puslapiai gali viešai skelbti mano mobiliojo telefono numerį.

***

Komentaro dėl Martyno iškelto klausimo "Bendraukime" paprašė "Teo" komunikacijos vadovo Antano Bubnelio:

"Bendrovės „Lintel“ valdomame portale www.118.lt esanti duomenų bazė atlieka šiuolaikinės telefonų knygos, kurios nebėra spausdinamos, funkciją – padeda susirasti reikiamus bičiulių ar artimųjų kontaktus. Šiuo metu ten pateikiami maždaug 800 tūkst. fiksuotojo ir mobiliojo ryšio klientų duomenys.

Mobiliojo ir fiksuotojo ryšio operatoriai šią informaciją viešai skelbia įpareigotos Elektroninių ryšių įstatymo ir Universaliųjų elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklių. Vadovaudamiesi jais, operatoriai šios informacijos skelbimą patikėjo bendrovei „Lintel“.

Tokiu būdu skelbiami visų klientų duomenys, išskyrus tuos, kurie pasirašydami paslaugų teikimo sutartis pareiškė valią duomenų neskelbti.

Jei asmuo pageidauja, kad jo duomenys nebebūtų skelbiami, jis su tokiu prašymu turėtų kreiptis į savo telekomunikacijų paslaugų teikėją", - patikino "Teo" atstovas A. Bubnelis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.