Gatvių remontas kaunietiškai – asfaltas pilamas į balą (video)

Kaunas garsėja duobėtomis bei „amžinai“ remontuojamomis gatvėmis. Nėra ko stebėtis, kai gatvių remontui skirti mokesčių mokėtojų pinigai tiesiogine prasme išmetami į balą. Prieš kelias dienas vienas budrus kaunietis užfiksavo, kaip kelininkai remontuoja Ašigalio gatvę: lyjant lietui asfaltas buvo pilamas tiesiai į balas.

Kelią remontuojantys darbininkai tiesiogine šio žodžio prasme pila pinigus į balą.
Kelią remontuojantys darbininkai tiesiogine šio žodžio prasme pila pinigus į balą.
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Katilius

Nov 15, 2012, 9:42 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:37 AM

Kauno valdžiai ne kartą savo darbais (arba neveikimu) įrodė, kad nesugeba miesto išvesti iš jame tvyrančio chaoso. Dėl taupymo miesto gatvės skendi tamsoje, apšviestos toli gražu ne visos pėsčiųjų perėjos, o kiekvieną rytą bei pavakarę miesto centras dūsta nuo milžiniškų transporto spūsčių. Pradėjus remontuoti Parodos gatvę darbų pabaigos nematyti, nors miesto vadovai žadėjo, kad sunkumai laikini, dėl uždarytos gatvės piko metu susidarančios grūstys kauniečius, ko gero, kankins iki ateinančio pavasario.

Nenuostabu, kad Kauno vadovai nesirūpina eilinių miestiečių problemomis – ko gero, jie patys automobilių nevairuoja, naudojasi tarnybinio transporto bei vairuotojų paslaugomis. Valdžios ponai tikriausiai nėra važiavę ir atkampioje miesto vietoje esančia Ašigalio gatve, kurią remontavę kelininkai pademonstravo akivaizdų cinizmą parodydami, kaip mokesčių mokėtojų pinigai išmetami į balą.

Vaizdo įraše matyti, kaip darbininkai karštą asfaltą į išfrezuotas duobes pylė jose telkšant baloms. Tiesa, kelininkai bandė šluotomis nustumti vandenį, tačiau šio „darbo“ rezultatas akivaizdus – ką tik „suremontuotą“ kelio ruožą tuojau pat užpildavo vanduo.

Akivaizdu, kad dėl šios „chaltūros“ reikia kaltinti ne darbininkus, bet juos kontroliuoti turinčius ir darbų kokybę vertinti privalančius darbų užsakovus – savivaldybės darbuotojus. Juk į balą išmetame ne jų asmeniniai, bet mūsų visų, mokesčių mokėtojų, pinigai.

Nesinori tikėti, kad asfaltą į balas šie darbininkai piltų ir dirbdami privačios įmonės teritorijoje ar namo kieme. Galima tik numanyti, kaip sureaguotų už savo pinigus šiuos „kelininkus“ pasamdęs verslininkas, išvydęs į balas pilamą asfaltą.

Kauno vadovų neūkiškumas, atsainus požiūris tiesiog bado akis. Tuo puikiai naudojasi apgailėtini „kelių remontininkai“, pildami asfaltą į balas jie žino, kad po gero pusmečio jis ištrupės ir naujai atsivėrusias duobes vėl teks remontuoti. Todėl nepersistengiama, remontuojama taip, kad darbo, už kurį moka visi mokesčių mokėtojai, vėl būtų daug.

Belieka tik spėlioti, kokia valstybinių užsakymų dalis už šias „chaltūras“ atitenka darbus prižiūrėti ir jų kokybę vertinti privalantiems valdininkams. Juk niekam ne paslaptis, kad stambius valstybinius užsakymus gavusios firmos „atkatų“ forma atsilygina savo geradariams.

Nėra ko stebėtis, kad Kauno gatvės beviltiškai duobėtos, o jos remontuojamos tik gūdų rudenį ar prasidėjus žiemai, į balas pilant asfaltą. Akivaizdu, kad mieste jau ne vieneri metai gyvuoja „darbininkų–lodarių“ bei korumpuotų valdininkų simbiozė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.