Aleksandro Stulginskio universiteto studentė: „Su mumis elgiasi kaip su gyvuliukais“

Jums rašo Aleksandro Stulginskio universiteto studentai. Prašome jūsų pagalbos atskleidžiant studentų bėdas ir universiteto valdžios nepagarbą mums bei tikrąjį valdžios veidą. Pradedant nuo to, kaip buvo pakeistas universiteto pavadinimas iš Lietuvos žemės ūkio universiteto į Aleksandro Stulginskio universitetą. Parodyta didelė nepagarba studentų atžvilgiu, kai jų nuomonė nebuvo svarbi, nors buvo rengiamos apklausos ir studentai griežtai buvo prieš pavadinimo pakeitimą. Tačiau tai jau buvo nuspręsta - ar mes, studentais sutinkame ar ne. Niekam nebuvo įdomu, ypač mūsų gerb. rektoriui.

Universitetui nebuvo įdomi studentų nuomonė dėl pavadinimo keitimo, o jie išgirdo apie bendrabučio uždarymą.<br>M. Patašius
Universitetui nebuvo įdomi studentų nuomonė dėl pavadinimo keitimo, o jie išgirdo apie bendrabučio uždarymą.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Karolina

Dec 21, 2012, 1:58 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:48 AM

Taip ir šuo metu jau labai seniai buvo žinoma, kad bus uždaromas vienas iš bendrabučių, kuriame gyvena studentai, bet mums tai pranešama tik paskutinę dieną. Ir tai vėl buvo nuspręsta mums nieko nežinant, nepaklausiant mūsų nuomones, pageidavimų ar pasiūlymų. Išsikėlimą ypač apsunkina žiemos laikas - studentams artėja egzaminai.

Mes norime, kad mus išgirstų ne tik tada, kai universitetas reikalauja pinigų už mokslus, nes kitaip būsime pašalinti ar net išmesti iš universiteto. Mes norime, kad mus išgirstų ir mums padėtų, išklausytu mus, o ne žemintų. Norime prašyti universiteto valdžios pratęsti iškeldinimą iš bendrabučio iki mokslų metų pabaigos. Bet jie, kaip ir seniai buvo aišku, mūsų net nesiklausys...

Atrodo, kad su studentais elgiamasi kaip su gyvuliukais, nors čia dar labai gražiai pasakyta. Mūsų nuomonės niekas nesiklauso ir niekam jį nėra įdomi.

Mes remontuodamiesi savo kambarius išleidome ne vieną šimtą litų, o dabar mus perkels į tokias pačias landynes, kurias vėl reikės tvarkytis ir vėl išleisti pinigus.

O Studentų atstovybės prezidentas, išrinktas mūsų pačių, studentų, kaip žmogus, kuris iškeltu mūsų problemas ir padėtų jas spręsti, mums atsuka nugarą ir sako mums į akis tik melą, nes saugo savo vietą ir, kaip žinoma, po baigimo nori pasilikti dirbti ASU. Tai, savaime suprantamas reikia juk prieš valdžią užsitarnauti gerą vardą.

Labai gailiuosi, kad čia mokausi, nes mes esam reikalingi tik dėl to, kad mokėtume pinigus. Darbuotojai yra nekompetentingi, ypač Agronomijos fakulteto dekano ir prodekano sekretorės.

Visada maniau, kad universitetas turi skatinti studentus mokytis, tobulėti, įgauti žinių, kad čia ta vieta, kur gali jaustis kaip namuose, o čia yra atvirkščiai - tik žeminimas, nesupratimas, kiekvieną rytą atsibudus suprantu, kad turėsiu eiti vėl čia, ir tai pasidaro lyg galvos skausmas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.