Vilniečio, sergančio ir už Kauno „Žalgirį“, laiškas „Lietuvos ryto“ gerbėjams

Gimiau ir užaugau Vilniuje. Vilnius yra mano pasididžiavimas. Turėjau progą pamatyti daug pasaulio miestų nuo Čikagos iki Sidnėjaus, tačiau Vilnius yra MANO miestas. Mano tvirtovė. Čia gimė ir mano vaikai. Pats buvau dar vaikas, kai su vyresniu broliu teko lankytis sporto rūmuose ir sirgti už „Statybą“, stebėti Marčiulionio fantastišką žaidimą. Iki šiol šeimos albume išlikusios juodai baltos nuotraukos, kuriose įamžinti šios legendinės komandos žaidimo momentai.

Žinau, kad jokia krepšinio komanda visuomet negali būti olimpe. Bet noriu, kad grįžtume ten, kur mums ir vieta, palaikyti savo komandos.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Žinau, kad jokia krepšinio komanda visuomet negali būti olimpe. Bet noriu, kad grįžtume ten, kur mums ir vieta, palaikyti savo komandos.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietis Aidas

Jan 16, 2013, 9:30 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:33 PM

Atsiradus „Lietuvos ryto“ komandai nepraleisdavau progos ją palaikyti. Sėdėjau pirmose „Ryto“ arenos eilėse 2000 metų kovo mėnesį, žavėjausi kaip Macijauskas draskė Danilovičių ir verkiau iš džiaugsmo po pergalės prieš Kinderį. Be perstojo visu garsu leidau Mikutavičiaus atliekamą „Ryto“ himną 2005-tais, kuomet „Lietuvos rytas“ pirmą kartą parsivežė Europos taurę. Ilgus metus pirkdavau „Ryto“ sezoninius abonentus ir palaikydavau savo miesto komandą. Palaikau „Rytą“ ir jam sunkiu laiku, pustuštėje „Siemens“ arenoje prieš savaitę, sausio 6-ąją, skandavau „Pirmyn, vilniečiai“, tačiau pergalei prieš „Spartak“ to nepakako.

Tiesa, yra vienas „bet“. Mano mylimiausia krepšinio komanda yra Kauno „Žalgiris“, palaikau ir žaliai baltus. Patikėkit – yra sunku, gyvenant Vilniuje, sirgti ir už Kauno komandą. Dažnai jaučiuosi lyg būčiau iš kitos planetos, esu tas kitas, svetimas (nesiskundžiu, nes galiu tik įsivaizduoti ką turi jausti „Ryto“ fanas, gyvendamas Kaune. Dažniausiai esu pavadinamas „kaviansku“, pastaruoju metu „buratinoidu“, „arijumi“ ar „Vytauto Didžiojo palikuonimi“. Nekreipiu dėmesio, toliau palaikau ir didžiuojuosi stipriausia Vilniaus komanda. Ypač šiuo metu, kai komandai sunku.

Tikiu, kad „Siemens“ arena ištuštėjo trumpam. Negalima nesutikti su klubo prezidentu Gedvydu Vainausku, kuris viename interviu yra sakęs, jog nėra tokios krepšinio komandos, kuri nuolat būtų krepšinio olimpe. Sunku ir neįmanoma metai po metų skinti tik pergales. Yra pakilimai, yra ir nuopoliai. Mes, krepšinio fanai, esame šeima, ir kai vienam šeimos nariui nesiseka, mes nenusisukam nuo jo, bet dar labiau jį palaikom. Turime būti kaip kumštis.

Nebūsiu idealistas ir nebandysiu kopijuoti garsios Martino Lutherio Kingo frazės, bet aš turiu svajonę, kad vieną dieną Lietuvos krepšinis pakils į naują lygį. Sumažės šiuo metu katastrofiškai didėjanti dviejų krepšinio tvirtovių fanų priešprieša, arenose nebegirdėsim tokių žeminančių skanduočių kaip „žalia K“ arba „raudonas Š“. Tikiu, kad ateis diena, kai „Rytui“ laimėjus prieš „Žalgirį“, Kauno komandos fanas paspaus ranką ir pasveikins Vilniaus sirgalių su pergale. Tikiu, kad „Žalgiriui“ dar kartą laimėjus Eurolygą, paskambins ir pasveikis „Ryto“ fanas.

Vilniečiai – grįžkime ten, kur mums vieta. Palaikykim „Siemens“ arenoje savo miesto pasididžiavimą, savo duoną ir druską – Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.