Kauno valdininkas patarė šeimai bėdą spręsti buteliu

2013 m. kovo 6 d. 09:36
Skaitytojas Darius K.
Noriu padiskutuoti apie situaciją darželiuose - kodėl diskriminuojami vaikai ir suaugusieji, kodėl vaikai gali lankyti darželius tik pagal deklaruotą gyvenamąją vietą, o suaugusieji gali dirbti visoje Lietuvoje? Tai sulyginkite visą Lietuvą, visus žmones: jei vaikai gali eiti į darželį tik pagal deklaruotą gyvenamąją vietą, tai ir padarykite, kad galėtume dirbti irgi tik pagal deklaruotą gyvenamąją vietą.
Daugiau nuotraukų (1)
Aš ir žmona esame deklaravę skirtingas gyvenamąsias vietas - vienas Panevėžio rajone, kitas Vilkaviškio rajone, o gyvename Kaune. Vaiką norime leisti į darželį, bet to padaryti negalime, nes esame deklaruoti ne Kaune, o tik jame dirbame.
Kaune mes gyvename draugų bute, kurie gyvena užsienyje, jie įteisinti mūsų gyvenamosios vietos negali, savivaldybė nenori deklaruoti pas save, seniūnijos net nesileidžia į kalbas.
Tad pasakykite man, kaip tokia situaciją spręsti? Ar čia ne vaikų ir suaugusiųjų diskriminacija?
***
Kauno seniūnų sueigos vadovas Algimantas Vilkevičius:

„Kaunas – ne Vilnius, ir čia situacija visai kita. Žmonės Kaune nori prisiregistruoti prie savivaldybės visai dėl kitų priežasčių nei Vilniuje. Tokių prašymų prisiregistruoti prie savivaldybės padaugėja prieš šildymo sezoną, kad šeimos su vaikais galėtų gauti kompensacijas – tuomet jas „palieka“ tėvai prisiregistruodami prie savivaldybės.
Kita situacija, kai šeimos nuomoja butus ir susiduria su problema dėl vaikų darželio. Tuomet savivaldybei pareiškiama, kad nuomos sutarties nėra (o jos užtektų tam, kad vaikas patektų į darželį), nes esą savininkas gyvena užsienyje. Kaip dažnai paaiškėja, tas savininkas būna koks nors turtingas verslininkas, kuris nuomodamas butus nenori mokėti mokesčių, todėl nesudaro sutarties. Jie nemoka mokesčių, o mes turime mokėti?!
Nėra seniūnai monstrai ir nuolat sąmokslo teorijų neieško, tačiau mums tos visos istorijos dėl deklaravimo gerai žinomos. Mes viso labo vykdome įstatymus, negalime nusižengti.
Yra daugybė variantų tokioms šeimoms – negi, kad ir ši šeima, neturi jokių draugų, pažįstamų Kaune, kuriems paaiškinę savo problemą, gautų galimybę deklaruoti gyvenamąją vietą jų bute? Išgertų kartu butelį, negi nesusitartų? Juk mūsų įstatymai leidžia deklaruoti gyvenamąją vietą kur nori.

Tai tokia mano, supuvusio biurokrato, kuris laikosi įstatymų, nuomonė“, - lrytas.lt situaciją komentavo A. Vilkevičius.
deklaravimasgyvenamoji vietaKaunas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.