Naujo mokinio išgąsdinti vaikai bijo lankyti pamokas

Straipsnio „Galvosūkis motinai ir mokyklai: kaip elgtis su problemų keliančiu vaiku?“ skaitytojai prašo Aleksandro Puškino gimnazijoje besimokančio berniuko bendraklasių tėvų nuomonės ir paaiškinimo į susiklosčiusią situaciją. Čia ir norime savo požiūrį išdėstyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Z.M.

Apr 22, 2013, 2:56 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:01 PM

Taigi atėjus šiam berniukui į mūsų klasę vaikas buvo priimtas gerai, draugiškai. Vaikai noriai susipažino ir norėjo susidraugauti su nauju bendraklasiu, noriai dalijosi mokymosi priemonėmis, žaisdavo su juo. Bet po kurio laiko vaikai pradėjo tėvams skųstis, kad naujas bendraklasis netinkamai elgiasi. Jis paimdavo svetimus daiktus, skriausdavo mergaites, trukdydavo pamokų metu, o kai vaikai bandydavo jam paaiškinti, kad to daryti negalima, jis pradėdavo agresyviai elgtis jų atžvilgiu.

Tada mes, tėvai, susirūpinome savo vaikų saugumu. Keli tėvai, norėdami įsitikinti, ar vaikai neišsigalvoja, dalyvavo pamokose. Ir pastebėjo, kad vaikas tikrai neramus: jis trikdė mokymosi procesą, savo elgesiu bandydavo atkreipti visų vaikų dėmesį į save, nepasiekęs savo tikslo nenusiramindavo, agresyviai elgėsi su savo naujais klasės draugais, juos erzino, užgauliojo, nevengė ir fizinių veiksmų: stumdydavo, tampydavo, smaugdavo, kandžiojosi. Ypač aštriai reaguodavo į vaikų bandymus paaiškinti, kad jis negerai elgiasi.

Į vaikų suteikiamą pagalbą (pvz. užrišant jam batus), vietoj padėkos gaudavo su kumščiu per galvą. Paaiškėjus, kad vaikai neišgalvoja esamos situacijos, bendraudami su tėvais supratome, kad panašūs konfliktai kildavo ir kitoje klasėje.

Eilinio tėvų susirinkimo metu, į kurį šio berniuko mama nerado laiko ateiti, aptariant ugdymo procesą buvo iškeltas klausimas apie naujo berniuko elgesį. Dauguma tėvų turėjo nusiskundimų šio vaiko elgesiu ir poveikiu jų vaikams: vaikai pradėjo keiktis, prasčiau mokytis, elgtis jiems nebūdingai, grįžus vaikams iš mokyklos visos jų kalbos buvo tik apie šį vaiką.

Vaikai nenorėjo eiti į mokyklą. Mergaitė, sėdėjusi kartu su šiuo berniuku, džiaugdavosi kiekviena galimybe persėsti prie kito vaiko.

Siekdami spręsti iškilusią situaciją ir užtikrinti mūsų vaikų saugumą, kreipiamės į mokyklos administraciją, nes mama su mumis į kontaktą neidavo, tik rašydavo žinutes telefonu su grasinimais ir kaltinimais.

Mes sužinojome, kad gimnazija suteikia visapusišką pagalbą vaikui, tik iš mamos nesulaukia jokių veiksmų. Mes, tėvai, nesame nusiteikę prieš šį vaiką - tik prieš jo, keliantį mūsų vaikų sveikatai pavojų, elgesį.

Pats vaikas nėra blogas - tik jo elgesys netinkamas: jis noriai dalyvauja šventėse, šoka, dainuoja.

Norėtume didesnio aktyvumo iš mamos pusės ir noro padėti savo vaikui.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.