Kaimynus paskundusi moteris pati sulaukė žemėtvarkininkų įtarimų

Į Vilniaus rajono Kiemelių kaimą rytoj, trečiadienį, atvyks Nacionalinės žemės tarnybos Vilniaus rajono skyriaus žemės naudojimo kontrolės komisijos pareigūnai. Atvyks tikrinti, ar aš savo ūkine veika neužėmiau valstybinės žemės. Patikrinimas vyks pagal mano pačios skundą. Jeigu konkrečiau, aš prašiau patikrinti, kad tiek mano, tiek valstybinę žemę užėmė kiti asmenys, pastatę tvoras.

Dabar kaimynai mums keršija ir varo dūmais mūsų 10 avilių bites lauk iš avilių pražūčiai degindami ties aviliais sugrėbtą žolę.<br>R. Stagienės nuotr.
Dabar kaimynai mums keršija ir varo dūmais mūsų 10 avilių bites lauk iš avilių pražūčiai degindami ties aviliais sugrėbtą žolę.<br>R. Stagienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Romoalda Stagienė

Apr 23, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:47 PM

Pirmąjį skundą dėl šio fakto tarnybai parašiau dar pernai rugpjūtį. Skundą Nacionalinė žemės tarnyba turėjo išnagrinėti per 20 darbo dienų. Praėjo 8 mėnesiai. Per tą laiką rašiau skundus tarnybos vadovams, kartojau juos po keletą kartų, jau ne kartą skundžiau Žemės ūkio ministerijai. Galų gale, parašiau skundą Seimo kontrolierių tarnybai, pateikiau skundą Valstybinei ginčų komisijai, prašymą prokuratūrai.

Ieškinys prieš mano kaimynus dėl neteisėto žemės sklypo dalies pasisavinimo išrovus mano augalus, vaistažoles nuo cukraligės vidurvasarį ir juos tokiu būdu sunaikinus - jau teisme.

Skundai dėl žemės negrąžinimo ir valstybinės žemės pasisavinimo su žemėtvarkininkų atsirašinėjimais sudaro jau apie 20 priedų pundą prie skundo Seimo kontrolierių įstaigai.

Ši tarnyba pernai spalį buvo atvykusi pagal mano skundą. Tačiau vėlų rudenį dvi komisijos narės atvyko avėdamos basutėmis ir į suartus laukus nėjo, pasėdėjo automobilyje, o vienas matuotojas faktą, kad užimta valstybinė žemė, nenustatė net man pareikalavus. Tačiau tą kartą puolė lakstyti po mano sklypą ir kaltinti mane kad valstybinę žemę užėmė ne kas kitas, o aš!

Leidau matuoti žemę, nes puikiai žinojau, kad aš, atsikėlusi čia gyventi beveik prieš metus, dar nespėjau man priklausančios žemės (35 arai) apsodinti, tvorų nestačiau, be to, 3 arai mano žemės nuo upės užaugę meldais ir Sosnovskio barščiais, o iš abiejų pusių kaimynų - žemės.

Įsitikinę, kad aš ir savo žeme nesinaudoju, tarnybos darbuotojai man kaltinimų nepateikė, tačiau nematavo nieko ir neatliko tyrimo pagal mano skundą. Išvyko. Skundus rašiau dėl jų nedarbo, pagal ministerijos nurodymą turi atvykti tikrinti mano skundą, tačiau jie įrašė, kad tikrins ir mane.

Dabar svarstau, ką jie rengiasi man „pripaišyti“? Kadangi po savo veiksmų jie nepalieka jokių ženklinimų, galimas ir matavimų rezultatų padirbimas. Baiminuosi ir turiu pagrindo manyti, kad jie surašys neteisingą protokolą ir skirs man, kaip jau gąsdino spalio mėnesį, 2000 litų baudą.

Kreipiausi į antstolius, jie šioje procedūroje dalyvauti gali, bet negali fotografuoti ir atlikti analizės, kol nenustatyta teismu, o į teismą dėl šios problemos nesikreipiau, be to, ir nespėčiau, nes žemėtvarkininkų raštą gavau nesenai.

Daug problemų sukėlė privačios bendrovės žemės matininkų (geodezininkų) šiurkštūs darbo pažeidimai. Kiekvienas jų veiksmas, žingsnis atliekant geodezinius matavimus buvo lydimas Kadastrinių matavimų, Geodezijos ir kartografijos, Žemės reformos, Nekilnojamojo turto registro įstatymų, Kadastrinių matavimų nuostatų ir šiurkščių taisyklių pažeidimų.

Šie pažeidimai yra daromi ne tik mano atveju, jie daromi visuotinai. Žmonės nežino įstatymų, nežino savo teisių, o jie tuo naudojasi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.