Valdininkui paprastas žmogus nėra žmogus?

Gyventojų problemos valdininkui vienodai šviečia. Tai aiškiai parodė gegužės 23 d. įvykęs susirinkimas Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamente. Visiškai atsakydamas už žodžius noriu papasakoti tikrą gyventojų ir valdininko pokalbį rimtame susirinkime dėl rimtų statybų. Čia buvo svarstytas klausimas dėl naujos katilinės statybos Geologų g. 12a.

Gyventojų problemos valdininkui vienodai šviečia.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Gyventojų problemos valdininkui vienodai šviečia.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valentas Korsakas

May 24, 2013, 4:20 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:48 AM

Susirinkime gyventojai reikalavo, kad būtų padarytas pilnas poveikio aplinkai vertinimas, nors su tuo nesutiko verslininkai. Jie sako, kad užteks padaryti tik poveikio sveikatai vertinimą ir viskas.

Verslininkai mano, kad gyventojams galima rodyti didelius segtuvus popierių su formulėmis, ir tie segtuvai tinka vietoj tyrimų. Jie sako, kad viskas bus gerai ir nereikia žmonėms jaudintis, bet niekaip nenori padaryti tyrimo. Jie sako, kad dideliame segtuve yra visi atsakymai ir jokių problemų su teršalais nebus.

Dar įdomiau ir pats faktas, kad vedėja Justina Kraskauskaitė kaip aidas iš šulinio kartoja tą patį kaip verslininkai, tarsi jinai pati tą katilinę statytų. Verslininkai sako: nereikia poveikio aplinkai vertinimo. Ir valdininkė sako: nereikia poveikio aplinkai vertinimo. Verslininkai sako: užtenka paprastesnio poveikio sveikatai vertinimo. Ir valdininkė sako: užtenka paprastesnio poveikio sveikatai vertinimo.

Dabar pagrindinė dalis. Gyventojai sako: mes reikalaujame pilno poveikio aplinkai tyrimo, ir viskas. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento vedėja Justina Kraskauskaitė atsako: ką čia naujo sužinosit?

Kaip vertinti tokį elgesį, kai valdininkė net nebando apsimest, kad jai rūpi žmonių problemos? Aiškiai yra tarnaujama ne žmogui, o didelių pinigų kapitalui, kuris kaip buldozeris nori nušluoti nuo žemės jam nepritariančius. Paprastas žmogus nėra žmogus, jis yra tuščia vieta.

Be viso kito, apsunkinamas kelias gyventojams susipažinti su katilinės statybų projekto medžiaga. Antai susirinkimas buvo vykdomas Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamente, kas yra miesto centre, dienos viduryje yra sunkiai pasiekiama dalyvauti dirbančiam žmogui. Nėra keista, kad tik 10 gyventojų pavyko dalyvauti susirinkime.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.