Plaukų, antakių ir blakstienų neturinčią kaunietę skaudina nesibaigiančios patyčios

Šiomis dienomis daug rašoma apie žmonių vargus bandant pasigaminti ir atsiimti naujus asmens tapatybės dokumentus. Noriu ir aš pasidalinti savo istorija apie tai, kaip likau šokiruota apsilankymo pasus išduodančiame Migracijos skyriuje Kaune. Nors tai įvyko prieš maždaug trejus metus, negaliu pamiršti patirto pažeminimo.

Apmaudu, kad kai tik vos vos susigyveni su savo bėda, atsiranda žmonių, kurie dar kartą apie tai primena ir įkanda į skaudamą vietą.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Apmaudu, kad kai tik vos vos susigyveni su savo bėda, atsiranda žmonių, kurie dar kartą apie tai primena ir įkanda į skaudamą vietą.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

K. P.

Jul 24, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:06 PM

Taigi nutarusi pasigaminti asmens tapatybės kortelę, sulaukiau savo eilės ir, užėjusi į kabinetą, išvydau susiraukusią moterį.

Išgirdau, kad man reikia užeiti į fotokabiną nusifotografuoti. Dėl savo kosmetinės ligos – alopecijos – man yra nuslinkę plaukai, antakiai ir blakstienos. Tenka nešioti peruką, o tam, kad uždengčiau nesamus antakius, nešioju kirpčiukus. Tačiau susiraukusi moteris liepė praskleisti kirpčiukus, kad matytųsi antakiai, nes su kirpčiukais asmens tapatybės kortelei aš esą negaliu fotografuotis.

– Negaliu, nes neturiu antakių, – liūdnai ištariau aš, nes vėl buvo užkabinta man skaudi tema.

– Pff... Visi žmonės turi antakius, – kvatojosi ir juokėsi ši moteris.

– O aš neturiu, – vos ne verkdama ištariau aš.

– Gerai, fotografuokis taip, bet jei nepriims, aš būsiu nekalta, – burbuliuodama ir burnodama ištarė moteris.

Buvau nusiteikusi tam, kad jei mano nuotraukos nepriimtų, eičiau ir skųsčiausi. Nuotrauka buvo priimta ir asmens tapatybės kortelė pagaminta. Tačiau visai nenustebau dėl to, kad nuotraukoje atrodžiau liūdna ir susigraudinusi.

Vidurinėje mokykloje ir gatvėje dėl šios savo ligos, kuria sergu jau 11 metų, esu sulaukusi be galo daug patyčių.

Apmaudu, kad kai tik vos vos susigyveni su šia bėda, atsiranda žmonių, kurie dar kartą apie tai primena ir įkanda į skaudamą vietą.

Gintaras Bagužis, Migracijos valdybos direktorius:

„Pagrindinis reikalavimas asmens tapatybės dokumento fotografijai – kad asmuo būtų atpažįstamas. Jeigu žmogus serga, tai tokį jį ir reikia fotografuoti. Juk galima kiek nori kartų keisti asmens tapatybės dokumentą, persifotografuoti, jeigu jauti, kad išvaizda pasikeitė.

Darbuotojams visuomet patariame, kad konfliktines situacijas spręstų kartu su vadovais. Apmaudu, kad kai kurie jų kartais pasielgia neprofesionaliai.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.