Nori prie vandens – lipk per ponų tvorą

Savaitgalį grįžęs į gimtąją Varėną panorau giminaičiams parodyti mėgstamas savo vaikystės vietas. Nuvežiau juos į grybingas vietas, parodžiau kiemą, kuriame kartu žaisdavome, kai buvome pypliai. Norėjau parodyti ir mėgstamas mūsų maudynių vietas šalia taip vadinamos „Varėnos jūros“. Tačiau atvažiavęs asfaltuotu keliuku nustėrau...

Daugiau nuotraukų (1)

Varėniškis Martynas

2013-09-20 13:34, atnaujinta 2018-02-22 00:01

Mūsų senasis keliukas, ėjęs tvenkinio krantu, jau seniai užžėlęs. Vietoje jo – graži nušienauta pievelė ir... kone į vandenį įmerkta nusmailintais strypais pagražinta vilos tvora. Še tau boba ir devintinės...

Nors Lietuvos įstatymai nurodo užtikrinti priėjimą prie vandens telkinių visiems gyventojams, tačiau šioje vietoje turbūt gyvena žmonės jų neskaitę, o Varėnos valdininkai apsimeta nieko nematą. Kiek klausinėjau, ši tvora stovi jau ne vieni metai, tačiau nei aplinkosaugininkai, nei miesto valdžia tame nieko blogo nemato ir įstatymų laikytis neketina.

Vėliau sužinojau, kad tokia pati situacija yra netgi saugomoje teritorijoje – šalia Derežnos ichtiologinio draustinio. Čia varteliai padaryti, tačiau jie ne visuomet užrakinti.

Norėčiau pasidomėti Varėnos valdininkų – kodėl taip atsainiai žiūrima į mūsų visų gerovę ir pataikaujama tik vienam ar keliems išrinktiesiems, kuriems suteikiama neribota laisvė džiaugtis pakrante, tačiau tuo pačiu nuskriaudžiami visi likę varėniškiai ir jų svečiai?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.