Mažas miestelis įbaugintas: žmones terorizuoja nedirbantys jaunuoliai

Ilgai galvojau, nuo ko galėčiau pradėti šį laišką ir priėjau išvados, kad daugiau kentėti nebeįmanoma. Vis randu straipsnius apie miesteliuose siautėjančias nevaldomas chuliganų grupuotes, tad noriu paminėti ir dar vieną, mūsų Lapių gyvenvietę, kuri yra Kauno rajone. Baisu ir pagalvoti, bet jau bene geras dešimtmetis, kai mažas miestelis neturi ramybės dėl plėšikaujančių, įstatymams, regis, nepavaldžių niekšų.

Lapių gyventojai tikina, kad jaučiasi nesaugūs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lapių gyventojai tikina, kad jaučiasi nesaugūs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lapių gyventojas

Oct 31, 2013, 9:21 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:18 PM

Matyt, tai nesiliaus tol, kol vieną dieną kam nors iš vietinių netruks kantrybė ir bus įvykdytas linčo teismas. Visi gyventojai jau pavargę, nes grupė niekur nedirbančių jaunuolių nuolatos terorizuoja ir plėšia ne tik namus, bet ir užpuldinėja, apiplėšinėja ir fiziškai suluošina mūsų vaikus, o Lapių nuovados pareigūnai sėdi uždengę akis ir ausis. Atvyksta įgaliotinis, surašo pareiškimo protokolą, viskas tuo ir pasibaigia. Absurdas...

O tie gyvatės toliau lizdus suka miestelyje, platina narkotines medžiagas, įtraukia vietinį jaunimą, kuris vėliau tampa toks pat kaip jie. Nejaugi mes bejėgiai prieš tuos skystapročius atmatas? Kodėl turime kentėti? Vakare net pasivaikščiot išeit neįmanoma, į parduotuvę nenuvažiuosi, tuoj prisistato lupikautojai. Kiek jie taip žmonių jau suluošinę ir patys nuo narkotikų galus atidavinėja! Kodėl turim tai matyt?!

***

Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis: „Vykdydami prevencinį darbą, siekdami surinkti informaciją apie gyventojų problemas, policijos pareigūnai nuolat dalyvauja susitikimuose su Lapių seniūnijos darbuotojais, seniūnaičiais, bendruomene, tačiau per 2013 metus nebuvo gauta informacijos ar nusiskundimą apie aprašomas problemas. Kauno rajono policijos pareigūnai iš Lapių seniūnijos gyventojų negavo pranešimų, kad asmenys būtų terorizuojami kokios nors grupuotės. Taip pat nebuvo gauta pranešimų apie įvykius, kad būtų užpulti, sužaloti ar apiplėšti vaikai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai per 2013 metus Kauno r. Lapių seniūnijoje užregistravo keletą veikų, kai iš vaikų neaiškiomis aplinkybėmis dingo telefonai, vienu atveju iš mokyklos kiemo buvo pavogtas dviratis, įtariamasis nustatytas. Dėl dingusių telefonų pradėti administraciniai tyrimai, dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo. Registruota 10 atvejų dėl įvykdytų vagysčių iš butų ar namų ir pradėti ikiteisminiai tyrimai, daugumą įvykių sudaro apvogti sodų nameliai, 5 atvejais nustatyti įtariamieji.

Pradėtas 21 ikiteisminis tyrimas dėl vagysčių. Kitais atvejais pradėtos administracinės teisenos dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo. Daugumą Lapių seniūnijoje įvykstančių įvykių sudaro buitinio pobūdžio įvykiai. Grubių teisės pažeidimų viešose vietose pasitaiko retai. Lapių seniūnijoje 2013 metais buvo įvykdyta viena vagystė iš parduotuvės, kai kaukėti asmenys pavogė kasos aparatą. Įtariamieji buvo nustatyti, baudžiamoji byla perduota į teismą. Kauno rajono policijos komisariato Domeikavos policijos nuovados pareigūnai aktyviai bendradarbiauja su kriminalinės policijos padaliniais, renkant informaciją apie nusikalsti linkusius asmenis, teikia žinomą informaciją apie įvykius ir juos galėjusius padaryti asmenis. Nuolat bendradarbiaujama su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktine, kurios pareigūnai užtikrina viešąją tvarką ne darbo metu, savaitgaliais ir švenčių dienomis. Kauno rajono policijos komisariato viršininkas R.Oželis prašo, kad asmenys, turintys informacijos apie nusikalstamas veikas Lapių miestelyje, nedelsiant informuotų jį telefonu ( 8 37) 30 39 99. Taip pat gyventojai gali kreiptis pagalbos į Domeikavos policijos nuovados viršininką Mindaugą Kairį, tel. (8 37) 47 00 33 arba skambinti visą parą budėtojams tel. (8 37) 32 15 43, anoniminiais policijos pasitikėjimo telefonais 30 30 50, 30 30 60“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.