Išpažintis po aborto: „Aš net neįsivaizdavau, kad gali būti tokia kančia“

Abortas yra moters teisė – toks yra bene pagrindinis abortų šalininkų, kurie tvirtina saugantys moters sveikatą bei jos gerovę, argumentas. Tuo tarpu įvairių tyrimų duomenimis, iki 81 proc. dažniau moterys, dariusios abortą, patiria įvairius psichinius sutrikimus. Potrauminio streso sindromas yra dažnas abortą padariusių moterų palydovas.

Audronė jaučiasi nužudžiusi savo kūdikį. Tačiau šis suvokimas atėjo ne iš karto.<br>Stop kadras
Audronė jaučiasi nužudžiusi savo kūdikį. Tačiau šis suvokimas atėjo ne iš karto.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Akcijos „Renkuosi gyvybę“ organizatoriai

Dec 16, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:39 PM

Nemiga, stresas, valgymo sutrikimai, dažnesnis alkoholio bei kitų narkotinių medžiagų vartojimas – ar tikrai moterys tai renkasi? Ir ar tikrai abortas yra geriausia išeitis? Nemažai moterų sako, jog aborto būtų nedariusios, jei būtų sulaukusios pagalbos iš šalies, iš savo artimųjų. Ar tikrai galime sakyti, kad abortą moterys pasirenka? O gal jos padaro abortą, nes neturi kito pasirinkimo?

Kiekvienos moters patirtis yra unikali, bet kiekviena, patyrusi kūdikio netekties skausmą, susidūrusi su nepalankiomis aplinkybėmis, dėl kurių yra priverstos padaryti abortą, gali rasti pagalbą ir paramą.

Audronė dalijasi savo istorija tam, kad kitos moterys būtų padrąsintos rinktis gyvybę.

„Jau buvau susitaikiusi, bet vieną kartą bevaikščiojant miške supratau: „Šitam žmogučiui neleidau pavaikščioti šia žeme. Bet po to nurimau ir supratau, kad jį myliu ir jis mane myli“, – prisipažino Audronė.

Nepaisant to, moteris jaučiasi nužudžiusi savo kūdikį. Tačiau šis suvokimas atėjo ne iš karto: „Užsisklendi savyje ir gyveni su ta kančia. Aš net neįsivaizdavau, kad gali būti tokia kančia“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.