Serganti mergaitė svajonę pasveikti sudėjo į 1000 gervių

Kai sunkiai sirgau, turėjau vienintelę svajonę – pasveikti. Buvau girdėjusi, kad išlanksčius iš popieriaus 1000 gervių ir jas išdovanojus kitiems, svajonė išsipildo. Gal pabandyti?

1000 Ievos išlankstytų gervių.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
1000 Ievos išlankstytų gervių.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Krivickaitė

Feb 25, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:25 PM

Lanksčiau geras dvi savaites. Kasdien po dešimt, po kelias ar net šimtą. Rankos ne visada klausė. Kartais jos būdavo sukaustytos taip labai, kad verkdavau. Sėdėdavau palatoje ant ligoninės grindų su keliais šimtais gervių aplink ir su skausmu lankstydama dar vieną, po to dar vieną, o surambėję pirštai prašyte prašydavosi poilsio.

Bet aš su didžiuliu tikėjimu, maldomis mintyse, su tikslu, kad išsipildys mano svajonė, lankstydavau toliau. Kai priartėjau prie 900, atėjo suvokimas, kad mano sveikimas labiau priklauso nuo manęs. Kad aš pati turiu labiau stengtis, tada ir gervių tiek nereikės. Ir kodėl turėčiau būti tokia savanaudė, kad 1000 gervių neštų mano vienos svajonę?

Nusprendžiau, kad mano visas tūkstantis gervių neš net tūkstantį svajonių. Ant kiekvienos baltos gervės sparno priklijavau po nedidelį spalvotą lapelį – svajonei įrašyti. Jei tūkstantis svajojančių žmonių parašys tūkstantį svajonių ant mano tūkstančio gervių, tada baltos gervės į dangų neš spalvotas svajones.

Tūkstantąją išlanksčiau didesnę už visas, ji neš manąją svajonę. Kokia ji? Pasveikti? Tikriausiai jau ne... Mano svajonė buvo išlankstyti 1000 gervių, ir ji išsipildė. Aš tai padariau. Lankstant mankštinosi pirštukai, turėjau daug laiko apmąstyti, ką iki šiol dariau ne taip, turėjau laiko nuoširdžiai maldai. Ant didžiausios gervės užrašysiu svajonę, kad vėžiu sergantys vaikai ir Lietuvoje turėtų „Šeimos namučius“. Kad prie to galėčiau prisidėti ir aš... Ar padėsite man?

Tikiu, nuoširdžiai tikiu, kad jei labai labai norime - visos svajonės išsipildo. Tikiu, kad maldomis apglėbtos gervės nuneš svajones tiesiai Dievui į ausį. Tikiu, kad VISOS jos IŠSIPILDYS!

Jei tūkstantis žmonių paaukos bent po litą, prie namučių statybos prisidėsiu didele suma. Mano svajonė išsipildys. Banko sąskaita ir išsamesnė informacija https://www.seimosnamuciai.lt/. Aukodami laukelyje įrašykite „Kad Ievos svajonė išsipildytų“ ir kai bus tūkstantis litų, surengsime renginį, kurio metu 1000 žmonių savo 1000 svajonių paleis į dangų!

P.S. Ievos Krivickaitės ir Eligijos Jonušauskytės iniciatyva nuo pernai gruodį Plungės „Saulės“ gimnazijoje vyko nuotraukų paroda ir mugė. Surinkta 675 litai, kurie pervesti dienos centro „Avevitus“ specialiųjų poreikių vaikams. Smagu, kad į veiklą noriai įsijungė Id klasės savanoriai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.