Norite atsisakyti skiepų? Sveiki sugrįžę į viduramžius!

Internetiniai diskusijų forumai mirga nuo komentarų apie neigiamą vakcinų žalą. Antivakcinines idėjas skleidžia jokio supratimo apie mediciną neturintys asmenys. Liūdniausia, kad lietuviai vis dar tiki ne mokslo kalba, o būrėjais ir visokio plauko „ekspertais“, pasak kurių, vakcina sukelia vėžį, autizmą ir visą eilę kitų ligų.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Mar 4, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:07 PM

Atsiranda netgi sąmokslo teorijų šalininkų, manančių, kad vakcinacijos metu į žmogaus organizmą suleidžiamos sekimo mikroschemos ar vėžį sukeliantys preparatai. Tačiau visi pamiršta, kad tik vakcina išvadavo žmoniją nuo daugybės baisių ligų, tokių kaip poliomielitas, raupai.

Užsikrėtus stablige prasideda nekaltas bendras silpnumas, galvos skausmai, o dar vėliau - kūno spazmai, traukuliai, kurių metu plyšta raumenys, lūžta kaulai. Agonijos apimtas žmogus dažniausiai miršta dėl širdies paralyžiaus ar paprasčiausiai uždūsta. Stabligė – nepagydoma. Vienintelis būdas išvengti šios ligos yra vakcina.

Lietuvoje dėl masinės vakcinacijos užregistruojami tik pavieniai ligos atvejai. Ar suprantate, kad stablige gali susirgti ir jūsų neskiepytas vaikas? Stablige galima užsikrėsti vaikui žaidžiant smėlio dėžėje, pargriuvus ant žemės ir mikrobams patekus į žaizdą. Negaliu suvokti tėvų neatsakingumo, kada jie įtikėję „skiepų žala“ neskiepija vaikų ir juos pasmerkia ligoms ar netgi mirtims, kurių galima išvengti.

Keista, kad atsiranda žmonių, vėl norinčių sugrįžti į gūdžius viduramžius ir atsisakyti vakcinų. Pasiskiepijus, kaip ir persirgus užkrečiamąja liga, susiformuoja imunitetas. Tik ne visų vakcinų sukurtas imunitetas yra ilgalaikis. Dėl didelio skiepijimo masto visuomenė yra įgavusi visuomeninį imunitetą, kas apriboja užkrečiamų ligų plitimą. Tačiau populiarėjant „natūralizmui“ saugūs negali jaustis net paskiepyti žmonės. Skiepai leido beveik visiškai sunaikinti tokias ligas kaip raupai, poliomielitas, tymai ar kokliušas. Tačiau atsikvėpti dar labai anksti. Vis dar užfiksuojama šių ligų protrūkiai. Nors paskutinis poliomielito atvejis Lietuvoje užfiksuotas prieš daugiau nei keturiasdešimt metų, tačiau kai kuriuose pasaulio regionuose (pavyzdžiui, keliautojų pamėgtoje Indijoje) registruojami dažni šios ligos protrūkiai.

Prieš dešimt metų sutrikus skiepijimams poliomielito protrūkis užregistruotas Tadžikistane. Poliomielitu susirgo 128 vaikai, iš kurių 10 vaikų mirė. Pastarąjį dešimtmetį dėl to, kad tėvai atsisako vakcinuoti vaikus visoje Europoje, kyla tymų epidemijos, kurių metų vaikams išsivysto encefalitas, meningitas, pneumonija. Užregistruota dešimtys bereikalingų mirčių, kurių buvo galima išvengti. Ir tai tik keletas pavyzdžių.

Sutinku, kad vakcinos kai kuriems žmonėms lemia komplikacijas ar net mirtį. Tačiau tokie atvejai yra labai, labai reti. Nėra jokių įrodymų, kad vakcinos sudedamosios dalys (pavyzdžiui, tiomersalis) sukelia autizmą ar kitas ligas. Kiekviena intervencija į žmogaus organizmą ir cheminių medžiagų įvedimas yra susijusi su tam tikra komplikacijų rizika.

Tačiau vakcinos teikiama nauda apsaugant nuo ligų persveria galimą riziką. Automobilių avarijos pražudo milijonus žmonių, tačiau kodėl „natūralistai“ neatsisako automobilių? Juk jie ne tik tiesiogiai žudo žmones, bet ir sukelia vėžį ar kitas ligas.

Kodėl jie savo pačių vaikus pasmerkia mirtinam pavojui? Kodėl, jų manymu, vakcina, o ne įvairiausiai cheminiais preparatais užterštas oras, vanduo ir maistas lemia sparčiai didėjantį sergamumą vėžiu, autizmu ir kitomis ligomis?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.